Impressies

Janssens, Gust. Impressies. [Antwerpen]: [Gust Janssens], 1893. [?p.] Volumes: 1 Volume. First Edition, First Impression.
Condition: Fine. Half binding (Leather-Paper).

55,00

In stock

Product ID: 1477 SKU: SKU-6357 Categories: ,

Nederlands:

Impressies is een verzameling teksten geschreven door Gust Janssens, uitgegeven in 1893 in Antwerpen. Deze eerste editie en eerste druk is in uitstekende staat, met een halve leren en papieren band.

Gust Janssens (1837-1918) was een Belgische schrijver en uitgever, geboren in Antwerpen. Hij was actief betrokken bij de Vlaamse Beweging en werkte tijdens de Eerste Wereldoorlog samen met verschillende Vlaamse auteurs. Janssens is vooral bekend als uitgever en heeft werken gepubliceerd van auteurs zoals Pol de Mont en Paul van Ostaijen. Zijn uitgeverij in Antwerpen speelde een belangrijke rol in het bevorderen van de Vlaamse literatuur en cultuur. Janssens’ werk omvat zowel fictie als non-fictie, en hij stond bekend om zijn vermogen om de nuances van het dagelijks leven vast te leggen in zijn schrijfstijl.

English:

Impressies is a collection of texts written by Gust Janssens, published in 1893 in Antwerp. This first edition and first impression volume is in fine condition, featuring half leather and paper binding.

Gust Janssens (1837-1918) was a Belgian writer and publisher, born in Antwerp. He was actively involved in the Flemish Movement and collaborated with various Flemish authors during World War I. Janssens is particularly known as a publisher, having published works by authors such as Pol de Mont and Paul van Ostaijen. His publishing house in Antwerp was instrumental in promoting Flemish literature and culture. Janssens’ work includes both fiction and non-fiction, and he was known for his ability to capture the nuances of everyday life in his writing style.