Wereldsche Liefdelyriek
De Vree, Paul - Hooft, P. C. - Kloos, Willem - Leopold, J. H. - van de Woestijne, Karel - Roland Holst, A. - Werumeus Buning, Johan Willem Frederik - Herreman, Raymond - Marsman, H. - Gilliams, Maurice - Engelman, Jan - Buckinx, Pieter G. - Nahon, Alice

De Vree, Paul – Hooft, P. C. – Kloos, Willem – Leopold, J. H. – van de Woestijne, Karel – Roland Holst, A. – Werumeus Buning, Johan Willem Frederik – Herreman, Raymond – Marsman, H. – Gilliams, Maurice – Engelman, Jan – Buckinx, Pieter G. – Nahon, Alice. Wereldsche Liefdelyriek. De Bladen Voor De Poëzie, 2e Jaargang, nummers 5-6, mei – juni 1938. De Bladen Voor De Poezie, 1938. Printed by Henri Kamp, Mechelen. 19 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 15 cm. x 23,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Saddle Stitching.

SUMMARY:
De Bladen voor de Poëzie was een literair tijdschrift voor gedichten, uitgegeven van 1937 tot 1995. De Vlaamse dichter René Verbeeck was uitgever van de eerste reeks, waarin van 1937 tot 1944 een zeventigtal titels verschenen van dichters uit die tijd, zoals René Verbeeck zelf, Paul De Vree, André Demedts, A.G. Christiaens, Jan Vercammen, Bert Peleman en Albe. Het tijdschrift kwam tijdens de 2de wereldoorlog in de problemen door papiergebrek, kwam in 1943 in handen van de collaborerende uitgeverij Steenlandt (Brussel), en verdween daarmee uiteindelijk. In 1953 werd het tijdschrift opnieuw opgestart door Herman Van Fraechem, directeur van het Lierse Ursulinenklooster, en René Verbeeck werd lid van het leescomité.

Paul Rosa Oscar de Vree (Antwerpen, 13 november 1909 – 25 april 1982) was een Belgisch dichter, criticus, essayist en beeldend kunstenaar. Hij publiceerde ook onder de pseudoniemen Hendrik Storm, Frits/z Olivier, Steven Riels, Oscar Rosa en Hufe Mackle.
De Vree debuteerde als dichter in 1933 en bedreef een traditionele poëzie tot hij in 1963 overstapte op uitsluitend visuele en concrete poëzie, waarmee hij internationale bekendheid verwierf.
Met zijn dichterlijke geluidsopnamen in het Muzieklaboratorium in Utrecht, was hij een van de eersten die zijn gedichten voorzag van een atmosferisch timbre. Vertigo gli, Veronika, Ogenblik, Kleine Caroli, Een roos a rose, Organon en April am Rheine zijn enkele van zijn plaatopnamen. .

15,00

In stock

General

Full TitleWereldsche Liefdelyriek
Sub-titleDe Bladen Voor De Poëzie, 2e Jaargang, nummers 5-6, mei - juni 1938
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsDe Vree, Paul - Hooft, P. C. - Kloos, Willem - Leopold, J. H. - van de Woestijne, Karel - Roland Holst, A. - Werumeus Buning, Johan Willem Frederik - Herreman, Raymond - Marsman, H. - Gilliams, Maurice - Engelman, Jan - Buckinx, Pieter G. - Nahon, Alice

Imprint

PublisherDe Bladen Voor De Poezie
Publishing Place[Mechelen]
PrinterHenri Kamp
Printing PlaceMechelen
Release Year1938

Description

H x L x W15 x 0 x 23.5 cm
Pages19
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSaddle Stitching
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryDe Bladen voor de Poëzie was een literair tijdschrift voor gedichten, uitgegeven van 1937 tot 1995. De Vlaamse dichter René Verbeeck was uitgever van de eerste reeks, waarin van 1937 tot 1944 een zeventigtal titels verschenen van dichters uit die tijd, zoals René Verbeeck zelf, Paul De Vree, André Demedts, A.G. Christiaens, Jan Vercammen, Bert Peleman en Albe. Het tijdschrift kwam tijdens de 2de wereldoorlog in de problemen door papiergebrek, kwam in 1943 in handen van de collaborerende uitgeverij Steenlandt (Brussel), en verdween daarmee uiteindelijk. In 1953 werd het tijdschrift opnieuw opgestart door Herman Van Fraechem, directeur van het Lierse Ursulinenklooster, en René Verbeeck werd lid van het leescomité. Paul Rosa Oscar de Vree (Antwerpen, 13 november 1909 – 25 april 1982) was een Belgisch dichter, criticus, essayist en beeldend kunstenaar. Hij publiceerde ook onder de pseudoniemen Hendrik Storm, Frits/z Olivier, Steven Riels, Oscar Rosa en Hufe Mackle. De Vree debuteerde als dichter in 1933 en bedreef een traditionele poëzie tot hij in 1963 overstapte op uitsluitend visuele en concrete poëzie, waarmee hij internationale bekendheid verwierf. Met zijn dichterlijke geluidsopnamen in het Muzieklaboratorium in Utrecht, was hij een van de eersten die zijn gedichten voorzag van een atmosferisch timbre. Vertigo gli, Veronika, Ogenblik, Kleine Caroli, Een roos a rose, Organon en April am Rheine zijn enkele van zijn plaatopnamen.

Identifiers

SKUSKU-1136