Zwijgtaal
van der Hallen, Katelijne

van der Hallen, Katelijne. [Illustrated by Hens, Hugo]. Zwijgtaal. Leuven: P Uitgeverij, 2002. Printed by Overloop, Wilsele. 47 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 16 cm. x 19 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Ouder worden, verlies, leegte, eenzaamheid, de tijdloze natuur, maar ook ‘mateloos beminnen’… het zijn enkele van de belangrijkste existentiële thema’s die aan bod komen in de uitgepuurde verzen van Katelijne van der Hallen.
Ook nu weer heeft de dichteres sobere gedichten geschreven, en toch zitten ze vol suggestieve en treffende beelden: ‘trager worden / de tijd / achtergebleven / en naakt / van het zwijgen / vergeefse nachtegaal’.
Vaak klinken de verzen van Katelijne van der Hallen bezwerend en bedwelmend als het ruisen van de zee. Dan weer zijn ze rustgevend en inspirerend, als subtiele miniatuurtjes.

Katelijne van der Hallen (1942) is voordrachtkunstenares en dichteres. Zij was getrouwd met de overleden kunstenaar Hugo Heyens. Ze gaf verschillende dichtbundels uit. Bij uitgeverij P verscheen in 1997 de mooie bundel De binnenzijde, een knappe dialoog tussen foto’s van de grote fotograaf Filip Tas († 1997) en ingetogen verzen van Van der Hallen.

6,50

In stock

General

Full TitleZwijgtaal
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

Authorsvan der Hallen, Katelijne
IllustratorsHens, Hugo

Imprint

PublisherP Uitgeverij
Publishing PlaceLeuven
PrinterOverloop
Printing PlaceWilsele
Release Year2002

Description

H x L x W16 x 0 x 19 cm
Pages47
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryOuder worden, verlies, leegte, eenzaamheid, de tijdloze natuur, maar ook ‘mateloos beminnen’… het zijn enkele van de belangrijkste existentiële thema’s die aan bod komen in de uitgepuurde verzen van Katelijne van der Hallen. Ook nu weer heeft de dichteres sobere gedichten geschreven, en toch zitten ze vol suggestieve en treffende beelden: ‘trager worden / de tijd / achtergebleven / en naakt / van het zwijgen / vergeefse nachtegaal’. Vaak klinken de verzen van Katelijne van der Hallen bezwerend en bedwelmend als het ruisen van de zee. Dan weer zijn ze rustgevend en inspirerend, als subtiele miniatuurtjes. Katelijne van der Hallen (1942) is voordrachtkunstenares en dichteres. Zij was getrouwd met de overleden kunstenaar Hugo Heyens. Ze gaf verschillende dichtbundels uit. Bij uitgeverij P verscheen in 1997 de mooie bundel De binnenzijde, een knappe dialoog tussen foto's van de grote fotograaf Filip Tas († 1997) en ingetogen verzen van Van der Hallen

Identifiers

SKUSKU-0497
ISBN 109076895538
ISBN 139789076895536