Zwart water
Ekman, Kerstin

Ekman, Kerstin. [Translated by Senders, Mariyet]. Zwart water. (Original Title: Händelser vid vatten). Amsterdam: Bert Bakker, 1995. 376 pages. Volumes: 1 volume. Sixth Edition. 15 cm. x 23 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In deze fascinerende roman, die momenteel in Zweden veel succes heeft en ook daarbuiten in vele landen wordt vertaald, herkent een vrouw zo’n achttien jaar na een afschuwelijke moord op twee jonge mensen het gezicht van iemand die wellicht de dader was. Hierna volgt de hele historie, gezien vanuit vele personen, die elk op hun eigen manier een tipje van de sluier oplichten. Het boek laat zich op verschillende niveaus lezen: het is een bijzonder spannende detective, het kan onder de literatuur ‘met een hoofdletter’ worden gerekend én het is een boeiende familieroman. Het karakter van het Zweedse dorp, dat tegen de grens van Noorwegen aanligt, en waarin spanningen tussen Noren, Zweden, Lappen en Finnen voelbaar zijn, wordt goed weergegeven. Vooral het leven met de natuur, de wisseling van de seizoenen, de symboliek, worden prachtig uitgebeeld. De jaren ’70 zijn duidelijk aanwezig. De schrijfster houdt het verhaal, ondanks de functionele uitweidingen, strak in de hand..

7,50

In stock

General

Full TitleZwart water
Original TitleHändelser vid vatten
LanguageDutch
Original LanguageSwedish

Creators

AuthorsEkman, Kerstin
TranslatorsSenders, Mariyet

Imprint

PublisherBert Bakker
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1995

Description

H x L x W15 x 0 x 23 cm
Pages376
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSixth Edition

Info

SummaryIn deze fascinerende roman, die momenteel in Zweden veel succes heeft en ook daarbuiten in vele landen wordt vertaald, herkent een vrouw zo'n achttien jaar na een afschuwelijke moord op twee jonge mensen het gezicht van iemand die wellicht de dader was. Hierna volgt de hele historie, gezien vanuit vele personen, die elk op hun eigen manier een tipje van de sluier oplichten. Het boek laat zich op verschillende niveaus lezen: het is een bijzonder spannende detective, het kan onder de literatuur 'met een hoofdletter' worden gerekend én het is een boeiende familieroman. Het karakter van het Zweedse dorp, dat tegen de grens van Noorwegen aanligt, en waarin spanningen tussen Noren, Zweden, Lappen en Finnen voelbaar zijn, wordt goed weergegeven. Vooral het leven met de natuur, de wisseling van de seizoenen, de symboliek, worden prachtig uitgebeeld. De jaren '70 zijn duidelijk aanwezig. De schrijfster houdt het verhaal, ondanks de functionele uitweidingen, strak in de hand.

Identifiers

SKUSKU-2711
ISBN 10903511406X
ISBN 139789035114067