Zuster ter zee
van der Veen, Adriaan

van der Veen, Adriaan. Zuster ter zee. Amsterdam: Em. Querido, 1949. 208 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 13,5 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Een verhaal in een verhaal. Martinus, werkend in de VS, krijgt van zijn baas de opdracht een verhaal te schrijven over de vrouw die zojuist aangekomen is. Zij was als enige vrouw aanwezig op een schip dat bij Kreta gebombardeerd is en gezonken. Zij heeft zich toen zeer moedig gedragen. Het verhaal gaat dan verder over de jeugd van verpleegster Tine Buys, die uit een bekrompen milieu komt. Zij had strenge ouders en kon niet zo goed met haar zusjes. Tijdens haar verpleegstersopleiding raakt ze bevriend met Hilda, maar die maakt eigenlijk alleen maar misbruik van haar. Op Kreta leert zij een Engelse verpleegster kennen en een man die veel over haar weet. Ten slotte komt ze terecht in New York en ontmoet daar Martinus en jonge vrouwen tot wie ze zich, tot onbegrip van haarzelf, aangetrokken voelt.

15,00

In stock

General

Full TitleZuster ter zee
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

Authorsvan der Veen, Adriaan

Imprint

PublisherEm. Querido
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1949

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21 cm
Pages208
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryEen verhaal in een verhaal. Martinus, werkend in de VS, krijgt van zijn baas de opdracht een verhaal te schrijven over de vrouw die zojuist aangekomen is. Zij was als enige vrouw aanwezig op een schip dat bij Kreta gebombardeerd is en gezonken. Zij heeft zich toen zeer moedig gedragen. Het verhaal gaat dan verder over de jeugd van verpleegster Tine Buys, die uit een bekrompen milieu komt. Zij had strenge ouders en kon niet zo goed met haar zusjes. Tijdens haar verpleegstersopleiding raakt ze bevriend met Hilda, maar die maakt eigenlijk alleen maar misbruik van haar. Op Kreta leert zij een Engelse verpleegster kennen en een man die veel over haar weet. Ten slotte komt ze terecht in New York en ontmoet daar Martinus en jonge vrouwen tot wie ze zich, tot onbegrip van haarzelf, aangetrokken voelt

Identifiers

SKUSKU-7899