Zonder grenzen
Hemmerechts, Kristien

Hemmerechts, Kristien. Zonder grenzen. Amsterdam: De Arbeiderspers, 1991. 258 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Grote ABC. Fourth Edition.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Victor, arts in opleiding, kleinzoon van een arme mijnwerker, is getrouwd met Petra, dochter van een welgestelde, gescheiden diplomaat. Kort na hun huwelijk verspeelt hij bij een ongeval twee vingers van zijn linkerhand waardoor hij een loopbaan als dokter wel kan vergeten. Hij is volkomen uit het lood geslagen, blijft apathisch thuis zitten, terwijl zijn vrouw met haar eigen modezaak in hun onderhoud voorziet. De geboorte van een tweeling, een jongetje en een meisje, verlost hem langzaam uit zijn isolement. Hij doet de huishouding, brengt de kinderen naar school en ‘troost’ andere vrouwen. Het huwelijk loopt uiteindelijk op de klippen en net als het huisraad wordt de tweeling verdeeld: de moeder met de dochter in Brussel, de vader met de zoon en nieuwe echtgenote in Parijs. In negen episoden, heen en terug springend in de tijd, elk met hun eigen hoofdpersoon (op de laatste episode na steeds een vrouw), legt Hemmerechts met een vlijmscherp fileermesje de geschonden verhoudingen bloot.

6,00

In stock

General

Full TitleZonder grenzen
SeriesGrote ABC
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsHemmerechts, Kristien

Imprint

PublisherDe Arbeiderspers
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1991

Description

Pages258
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFourth Edition
CommentsGrote ABC nr. 754

Info

SummaryVictor, arts in opleiding, kleinzoon van een arme mijnwerker, is getrouwd met Petra, dochter van een welgestelde, gescheiden diplomaat. Kort na hun huwelijk verspeelt hij bij een ongeval twee vingers van zijn linkerhand waardoor hij een loopbaan als dokter wel kan vergeten. Hij is volkomen uit het lood geslagen, blijft apathisch thuis zitten, terwijl zijn vrouw met haar eigen modezaak in hun onderhoud voorziet. De geboorte van een tweeling, een jongetje en een meisje, verlost hem langzaam uit zijn isolement. Hij doet de huishouding, brengt de kinderen naar school en 'troost' andere vrouwen. Het huwelijk loopt uiteindelijk op de klippen en net als het huisraad wordt de tweeling verdeeld: de moeder met de dochter in Brussel, de vader met de zoon en nieuwe echtgenote in Parijs. In negen episoden, heen en terug springend in de tijd, elk met hun eigen hoofdpersoon (op de laatste episode na steeds een vrouw), legt Hemmerechts met een vlijmscherp fileermesje de geschonden verhoudingen bloot

Identifiers

SKUSKU-3182
ISBN 139029520132