Zon, sta stil
Thubron, Colin

Thubron, Colin. [Translated by Pallemans, Harry]. Zon, sta stil. (Original Title: Turning back the sun). Amsterdam: De Arbeiderspers, 1992. 198 pages. Volumes: 1 volume. Series: Grote ABC. First Dutch Language Edition. 13,5 cm. x 21,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Een naamloze stad in een naamloos tropisch land wordt, ergens in de jaren dertig, getroffen door een periode van droogte en een mysterieuze, maar waarschijnlijk onschadelijke huidziekte. De inwoners van het nog maar net onafhankelijke en dictatoriaal geregeerde land krijgen de schuld, en worden vervolgd. De arts Rayner, van nature al een loner, weigert zich te conformeren aan zijn starre omgeving en vat sympathie op voor de religie en het wereldbeeld van de zwarten. De stemming wordt al grimmiger en uiteindelijk triomfeert, niet slechts moreel maar ook praktisch, de natuurgodsdienst van de zwarten als na een dramatisch ritueel de regenwolken zich samenpakken. Intrigerende een ingewikkelde roman met vele lagen en beladen sfeer en symboliek. Van harte aanbevolen. Colin Thubron is in ons land vooral bekend om zijn reisboeken, en publiceerde eerder de goed ontvangen roman ‘Vallen’.

9,50

In stock

General

Full TitleZon, sta stil
Original TitleTurning back the sun
SeriesGrote ABC
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsThubron, Colin
TranslatorsPallemans, Harry

Imprint

PublisherDe Arbeiderspers
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1992

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21.5 cm
Pages198
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryEen naamloze stad in een naamloos tropisch land wordt, ergens in de jaren dertig, getroffen door een periode van droogte en een mysterieuze, maar waarschijnlijk onschadelijke huidziekte. De inwoners van het nog maar net onafhankelijke en dictatoriaal geregeerde land krijgen de schuld, en worden vervolgd. De arts Rayner, van nature al een loner, weigert zich te conformeren aan zijn starre omgeving en vat sympathie op voor de religie en het wereldbeeld van de zwarten. De stemming wordt al grimmiger en uiteindelijk triomfeert, niet slechts moreel maar ook praktisch, de natuurgodsdienst van de zwarten als na een dramatisch ritueel de regenwolken zich samenpakken. Intrigerende een ingewikkelde roman met vele lagen en beladen sfeer en symboliek. Van harte aanbevolen. Colin Thubron is in ons land vooral bekend om zijn reisboeken, en publiceerde eerder de goed ontvangen roman 'Vallen'

Identifiers

SKUSKU-4056
ISBN 109029549033
ISBN 139789029549035