Zelfportret voorbij de stilte
Vingerhoets, Karel

Vingerhoets, Karel. Zelfportret Voorbij De Stilte. Antwerpen: Manteau, 2008. 141 pages. First Edition. 21 cm. x 14 cm..
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Een ongeval – hoe banaal ook – kan een leven drastisch veranderen. Tijdens een theaterrepetitie ging een geweerschot te dicht bij de oren van Karel af en sindsdien hoort hij voortdurend een gepiep van achtduizend hertz. Tinnitus is de medische term voor dat aanhoudende oorsuizen. Vijftien procent van de bevolking heeft er wel eens last van. Voor sommige tinnituspatiënten is de last zelfs te zwaar om te dragen.
Aanvankelijk viel met het oorsuizen moeilijk te leven. Karel werd er gek van. Uit pure wanhoop smeekte hij zijn dokter zelfs om hem doof te maken. Als er maar een eind kwam aan dat gefluit. ‘Zelfs doof zou je die toon nog altijd horen’, luidde het afwijzende antwoord. Karel kreeg een gespecialiseerde psychologische behandeling en bevrijdde zich van de demonen dankzij het schrijven van gedichten, dagboeken en het maken van schilderijen.
We zijn nu enkele jaren later en het gaat gelukkig veel beter met de gezondheid van Karel. In Zelfportret voorbij de stilte vertelt hij openhartig over zijn helse jaren met ‘achtduizend hertz weltschmerz’. Via zijn gedichten en grafisch werk deelt hij ook zijn intiemste zielenroerselen met de lezer..

22,50

In stock

General

Full TitleZelfportret Voorbij De Stilte
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVingerhoets, Karel

Imprint

PublisherManteau
Publishing PlaceAntwerpen
Release Year2008

Description

H x L x W21 x 0 x 14 cm
Pages141
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryEen ongeval – hoe banaal ook – kan een leven drastisch veranderen. Tijdens een theaterrepetitie ging een geweerschot te dicht bij de oren van Karel af en sindsdien hoort hij voortdurend een gepiep van achtduizend hertz. Tinnitus is de medische term voor dat aanhoudende oorsuizen. Vijftien procent van de bevolking heeft er wel eens last van. Voor sommige tinnituspatiënten is de last zelfs te zwaar om te dragen. Aanvankelijk viel met het oorsuizen moeilijk te leven. Karel werd er gek van. Uit pure wanhoop smeekte hij zijn dokter zelfs om hem doof te maken. Als er maar een eind kwam aan dat gefluit. ‘Zelfs doof zou je die toon nog altijd horen’, luidde het afwijzende antwoord. Karel kreeg een gespecialiseerde psychologische behandeling en bevrijdde zich van de demonen dankzij het schrijven van gedichten, dagboeken en het maken van schilderijen. We zijn nu enkele jaren later en het gaat gelukkig veel beter met de gezondheid van Karel. In Zelfportret voorbij de stilte vertelt hij openhartig over zijn helse jaren met ‘achtduizend hertz weltschmerz’. Via zijn gedichten en grafisch werk deelt hij ook zijn intiemste zielenroerselen met de lezer.

Identifiers

SKUSKU-2990
ISBN 109022322939
ISBN 139789022322932