Zelfportret met witte muts / Matglas
ten Berge, H. C.

ten Berge, H. C.. Zelfportret met witte muts / Matglas. Amsterdam: Meulenhoff, 1987. 138 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Literair Moment. Second Edition.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Een in 1985 volledig herschreven versie van een vroeger verhaal uit de verhalenbundel ‘Een geval van verbeelding’ (1970). Het is alleen al de moeite waard beide versies met elkaar te vergelijken, niet alleen omdat het verschil de ontwikkeling van de schrijver laat zien, maar ook omdat de veranderingen in de tekst een ontwikkeling van het verhaal zelf te zien geven. Wat dat betreft te vergelijken met het probleem van de hoofdpersoon in de novelle, Stefan, arts en sinds kort ook schrijver, die in dubio verkeert wanneer de hoofdpersoon van zijn verhaal op een tweesprong staat en niet weet welke weg hij moet kiezen. Op dat moment ontmoet hij, een vrouw die al eerder een rol in zijn leven heeft gespeeld. Het gaat niet om een liefdesaffaire maar om een fascinatie; en niet toevallig zijn Stefan en Hannele, beiden Poolse emigranten, verwoede spelers. Voor de solist Stefan vertegenwoordigt Hannele iets dat hij zelf in het geheel niet bezit; een direkte spontaniteit en een rauwe eerlijkheid.

7,50

In stock

General

Full TitleZelfportret met witte muts / Matglas
SeriesLiterair Moment
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

Authorsten Berge, H. C.

Imprint

PublisherMeulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1987

Description

Pages138
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryEen in 1985 volledig herschreven versie van een vroeger verhaal uit de verhalenbundel 'Een geval van verbeelding' (1970). Het is alleen al de moeite waard beide versies met elkaar te vergelijken, niet alleen omdat het verschil de ontwikkeling van de schrijver laat zien, maar ook omdat de veranderingen in de tekst een ontwikkeling van het verhaal zelf te zien geven. Wat dat betreft te vergelijken met het probleem van de hoofdpersoon in de novelle, Stefan, arts en sinds kort ook schrijver, die in dubio verkeert wanneer de hoofdpersoon van zijn verhaal op een tweesprong staat en niet weet welke weg hij moet kiezen. Op dat moment ontmoet hij, een vrouw die al eerder een rol in zijn leven heeft gespeeld. Het gaat niet om een liefdesaffaire maar om een fascinatie; en niet toevallig zijn Stefan en Hannele, beiden Poolse emigranten, verwoede spelers. Voor de solist Stefan vertegenwoordigt Hannele iets dat hij zelf in het geheel niet bezit; een direkte spontaniteit en een rauwe eerlijkheid

Identifiers

SKUSKU-2072
ISBN 109029038063
ISBN 139789029038065