Zelfportret met gesloten ogen
Auwera, Fernand

Auwera, Fernand. Zelfportret met gesloten ogen. Verhalen en teksten. Antwerpen / Amsterdam – Baarn: Standaard / P.N. van Kampen, 1973. 197 pages. Volumes: 1 volume. Series: Gemini Literaire Paperback. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Zelfportret met gesloten ogen is een uiterste schrijfpoging om uit een impasse te raken. Voor dit boek kreeg Auwera niet alleen de August Beernaertprijs 1972-’73 van de Akademie, maar ook de Arkprijs van het Vrije Woord van het NVT. In zijn dankwoord voor de Arkprijs zegt Auwera: ‘Ik heb zelf moeten vaststellen hoe mijn wereld zich versmalde toen ik enkele strikt persoonlijke problemen te verwerken kreeg. Daarom ook dacht ik dat het noodzakelijk was maar eens te beginnen met het opruimen van een hoop puin en leugens en bedrog in mezelf. Misschien zou ik daarna, ook als schrijver, verder kunnen. Dat heb ik dus in dit boek trachten te doen, zo eerlijk mogelijk.’ Auwera’s engagement kan alleen dan eerlijk zijn, als hij zich schrijvend bezint over de funktie van het schrijven en zich verzet tegen al wat de taal kan uithollen.

7,50

In stock

General

Full TitleZelfportret met gesloten ogen
Sub-titleVerhalen en teksten
SeriesGemini Literaire Paperback
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsAuwera, Fernand

Imprint

PublisherStandaard / P.N. van Kampen
Publishing PlaceAntwerpen / Amsterdam - Baarn
Release Year1973

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages197
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryZelfportret met gesloten ogen is een uiterste schrijfpoging om uit een impasse te raken. Voor dit boek kreeg Auwera niet alleen de August Beernaertprijs 1972-'73 van de Akademie, maar ook de Arkprijs van het Vrije Woord van het NVT. In zijn dankwoord voor de Arkprijs zegt Auwera: ‘Ik heb zelf moeten vaststellen hoe mijn wereld zich versmalde toen ik enkele strikt persoonlijke problemen te verwerken kreeg. Daarom ook dacht ik dat het noodzakelijk was maar eens te beginnen met het opruimen van een hoop puin en leugens en bedrog in mezelf. Misschien zou ik daarna, ook als schrijver, verder kunnen. Dat heb ik dus in dit boek trachten te doen, zo eerlijk mogelijk.’ Auwera's engagement kan alleen dan eerlijk zijn, als hij zich schrijvend bezint over de funktie van het schrijven en zich verzet tegen al wat de taal kan uithollen

Identifiers

SKUSKU-7918
ISBN 109002125399
ISBN 139789002125393