Zeitoun
Eggers, Dave

Eggers, Dave. [Translated by Bijnsdorp, Maaike – Schaap, Lucie]. Zeitoun. Amsterdam: Lebowski, 2009. 366 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 14 cm. x 21,7 cm.
Condition: Fine. Hardcover.

SUMMARY:
Terwijl orkaan Katrina New Orleans verwoestte, besloot Abdulrahman Zeitoun, een 47-jarige Amerikaan van Syrische komaf, in de stad te blijven om zijn huis en zijn bedrijf te beschermen. In de dagen na de storm peddelt hij in een tweedehands kano door de ondergelopen straten van New Orleans, deelt goederen uit en helpt waar hij kan. Een week later, op 6 september 2005, verdwijnt hij plotseling. Wat is er met Zeitoun gebeurd?

RECENSIE:
De van oorsprong Syrische Abdulrahman Zeitoun woont met zijn gezin in New Orleans. Samen met zijn vrouw Kathy heeft hij een succesvol schilder- en klusbedrijf. Als de orkaan Katrina eraan komt, vlucht Kathy met de kinderen, maar Zeitoun blijft in de stad om te helpen waar hij kan. Zijn verhaal krijgt een kafkaeske wending als hij wordt opgepakt op verdenking van plundering. Het hartverscheurende verhaal van Zeitoun en zijn familie is waar gebeurd. Eggers baseert zich op uitgebreide interviews en nader onderzoek. De dialogen zijn geconstrueerd uit de herinneringen van de betrokkenen. De auteur weet uit al dat materiaal een relaas op te bouwen dat leest als een literaire roman en bovendien maatschappelijk relevant is. Het verhaal van Zeitoun en de anderen die in dit boek voorkomen, laat zien hoe erbarmelijk de omstandigheden in New Orleans waren, tijdens en na de verschrikkelijke ramp. Ook geeft het weer hoe zwaar het is om moslim te zijn in Amerika na 9/11. Eggers (1970) brak door met A Heartbreaking Work Of Staggering Genius en schreef daarna onder meer What Is The What, over een Sudanese vluchteling.

12,50

In stock

General

Full TitleZeitoun
Original TitleZeitoun
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsEggers, Dave
TranslatorsBijnsdorp, Maaike - Schaap, Lucie

Imprint

PublisherLebowski
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year2009

Description

H x L x W14 x 0 x 21.7 cm
Pages366
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryTerwijl orkaan Katrina New Orleans verwoestte, besloot Abdulrahman Zeitoun, een 47-jarige Amerikaan van Syrische komaf, in de stad te blijven om zijn huis en zijn bedrijf te beschermen. In de dagen na de storm peddelt hij in een tweedehands kano door de ondergelopen straten van New Orleans, deelt goederen uit en helpt waar hij kan. Een week later, op 6 september 2005, verdwijnt hij plotseling. Wat is er met Zeitoun gebeurd? RECENSIE: De van oorsprong Syrische Abdulrahman Zeitoun woont met zijn gezin in New Orleans. Samen met zijn vrouw Kathy heeft hij een succesvol schilder- en klusbedrijf. Als de orkaan Katrina eraan komt, vlucht Kathy met de kinderen, maar Zeitoun blijft in de stad om te helpen waar hij kan. Zijn verhaal krijgt een kafkaeske wending als hij wordt opgepakt op verdenking van plundering. Het hartverscheurende verhaal van Zeitoun en zijn familie is waar gebeurd. Eggers baseert zich op uitgebreide interviews en nader onderzoek. De dialogen zijn geconstrueerd uit de herinneringen van de betrokkenen. De auteur weet uit al dat materiaal een relaas op te bouwen dat leest als een literaire roman en bovendien maatschappelijk relevant is. Het verhaal van Zeitoun en de anderen die in dit boek voorkomen, laat zien hoe erbarmelijk de omstandigheden in New Orleans waren, tijdens en na de verschrikkelijke ramp. Ook geeft het weer hoe zwaar het is om moslim te zijn in Amerika na 9/11. Eggers (1970) brak door met A Heartbreaking Work Of Staggering Genius en schreef daarna onder meer What Is The What, over een Sudanese vluchteling

Identifiers

SKUSKU-2723
ISBN 139789048803057