Yggdrasil
Tulkens, Julia

Tulkens, Julia. Yggdrasil. Hasselt: Heideland, 1962. 76 pages. Volumes: 1 volume. Series: Poëtisch erfdeel der Nederlanden. First Edition. Vlaamse Pockets – Poëtisch erfdeel der Nederlanden – P7. 11 cm. x 18 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In 1962 bracht uitgeverij Heideland op initiatief van Marcel Beerten een nieuwe pocketreeks, Poëtisch erfdeel der Nederlanden, met bloemlezingen uit het werk van Noord- en Zuidnederlandse dichters. Er verschenen ruim honderd nummers, met een gemiddelde oplage van 1500 à 2000 exemplaren.

Julia Tulkens, geboren als Julia Boddaer, was een dichteres, radiomedewerkster aan de toenmalige NIR en later aan BRT2-Hasselt.
Veel van haar gedichten werden op muziek gezet.
Debuteerde in 1932 met Heibloempjes, eenvoudige kindergedichtjes. Haar doorbraak kwam er in 1936 met Ontvangenis. De voor die tijd onverhulde wijze waarop zij de liefde tussen man en vrouw beschreef, deed in de literaire kritiek nogal wat stof opwaaien..

7,50

In stock

General

Full TitleYggdrasil
SeriesPoëtisch erfdeel der Nederlanden
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsTulkens, Julia

Imprint

PublisherHeideland
Publishing PlaceHasselt
Release Year1962

Description

H x L x W11 x 0 x 18 cm
Pages76
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition
Issue and StateVlaamse Pockets - Poëtisch erfdeel der Nederlanden - P7

Info

SummaryIn 1962 bracht uitgeverij Heideland op initiatief van Marcel Beerten een nieuwe pocketreeks, Poëtisch erfdeel der Nederlanden, met bloemlezingen uit het werk van Noord- en Zuidnederlandse dichters. Er verschenen ruim honderd nummers, met een gemiddelde oplage van 1500 à 2000 exemplaren. Julia Tulkens, geboren als Julia Boddaer, was een dichteres, radiomedewerkster aan de toenmalige NIR en later aan BRT2-Hasselt. Veel van haar gedichten werden op muziek gezet. Debuteerde in 1932 met Heibloempjes, eenvoudige kindergedichtjes. Haar doorbraak kwam er in 1936 met Ontvangenis. De voor die tijd onverhulde wijze waarop zij de liefde tussen man en vrouw beschreef, deed in de literaire kritiek nogal wat stof opwaaien.

Identifiers

SKUSKU-0021