Woorden, woorden, woorden
Mulisch, Harry

Mulisch, Harry. Woorden, woorden, woorden. Amsterdam: De Bezige Bij, 1987. 81 pages. Volumes: 1 volume. Second Edition. Tweede aangevulde druk.
Condition: Good. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
NL:
In het tweede bedrijf van Shakespeares Hamlet vraagt Polonius: “Wat leest u, heer?’ Hamlet antwoordt: ‘Woorden, woorden, woorden.’ De titel voor zijn spel met een Hamlet passage heeft Mulisch hieraan ontleend. Op de eerste bladzijde van deze aangevulde heruitgave zegt Mulisch dat hij in de zenuwachtige weken van september 1971, die voorafgingen aan de geboorte van zijn kind, zich bezighield met ‘huisvlijt’. Zo ontstond de hier gepubliceerde reeks literaire prenten. Uitgangspunt is de bekende ‘To be, or not to be’ monoloog van Hamlet. Elf vertalingen van deze monoloog worden gevolgd door typografische spelletjes en bewerkingen. Vondsten en grappen wisselen elkaar af. .

15,00

In stock

General

Full TitleWoorden, woorden, woorden
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsMulisch, Harry

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1987

Description

Pages81
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionGood

Editorial

EditionSecond Edition
Issue and StateTweede aangevulde druk

Info

SummaryNL: In het tweede bedrijf van Shakespeares Hamlet vraagt Polonius: "Wat leest u, heer?' Hamlet antwoordt: 'Woorden, woorden, woorden.' De titel voor zijn spel met een Hamlet passage heeft Mulisch hieraan ontleend. Op de eerste bladzijde van deze aangevulde heruitgave zegt Mulisch dat hij in de zenuwachtige weken van september 1971, die voorafgingen aan de geboorte van zijn kind, zich bezighield met 'huisvlijt'. Zo ontstond de hier gepubliceerde reeks literaire prenten. Uitgangspunt is de bekende 'To be, or not to be' monoloog van Hamlet. Elf vertalingen van deze monoloog worden gevolgd door typografische spelletjes en bewerkingen. Vondsten en grappen wisselen elkaar af.

Identifiers

SKUSKU-7184
ISBN 139789023453123