Witch Gliz
Herlihy, James Leo

Herlihy, James Leo. Witch Gliz. Een roman uit het tijdperk van Aquarius. (Original Title: The Season of the Witch). Utrecht / Antwerpen: A. W. Bruna & Zoon, 1972. 304 pages. Volumes: 1 volume. Series: Bruna boeken. First Dutch Language Edition. 12,6 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Sinds “Midnight Cowboy” heeft Herlihy geen introductie meer nodig, zijn talent heeft van lezers en critici de waardering gekregen die het verdient. Na de zelfkant van New York in de Cowboy heeft Herlihy in Witch Gliz zijn aandacht gericht op de generatie die vooral in de Flower Powerperiode duidelijk maakte dat de tijden zijn veranderd, dat het “Tijdperk van Aquarius” is aangebroken.
Witch Gliz is een meisje van zeventien dat met haar vriendje van huis wegloopt naar New York. Zij omdat ze het niet langer uithoudt bij haar bedilzuchtige moeder die haar behalve geld niets meer te bieden heeft, hij om zich te onttrekken aan de dienstplicht en de oorlog in Vietnam. In New York belanden ze na wat omzwervingen in een bizarre commune. Witch slaagt er ook in haar (echte) vader op te sporen, een sceptische linkse intellectueel van Oosteuropese afkomst, die door zijn ervaring, eruditie en rationalistische instelling, maar moeite heeft met de even goedbedoelde als naïeve rethoriek van de communeleden. Meer nog dan Midnight Cowboy heeft Witch Gliz het karakter van een modern sprookje..

6,50

In stock

General

Full TitleWitch Gliz
Sub-titleEen roman uit het tijdperk van Aquarius
Original TitleThe Season of the Witch
SeriesBruna boeken
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsHerlihy, James Leo

Imprint

PublisherA. W. Bruna & Zoon
Publishing PlaceUtrecht / Antwerpen
Release Year1972

Description

H x L x W12.6 x 0 x 21 cm
Pages304
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummarySinds "Midnight Cowboy" heeft Herlihy geen introductie meer nodig, zijn talent heeft van lezers en critici de waardering gekregen die het verdient. Na de zelfkant van New York in de Cowboy heeft Herlihy in Witch Gliz zijn aandacht gericht op de generatie die vooral in de Flower Powerperiode duidelijk maakte dat de tijden zijn veranderd, dat het "Tijdperk van Aquarius" is aangebroken. Witch Gliz is een meisje van zeventien dat met haar vriendje van huis wegloopt naar New York. Zij omdat ze het niet langer uithoudt bij haar bedilzuchtige moeder die haar behalve geld niets meer te bieden heeft, hij om zich te onttrekken aan de dienstplicht en de oorlog in Vietnam. In New York belanden ze na wat omzwervingen in een bizarre commune. Witch slaagt er ook in haar (echte) vader op te sporen, een sceptische linkse intellectueel van Oosteuropese afkomst, die door zijn ervaring, eruditie en rationalistische instelling, maar moeite heeft met de even goedbedoelde als naïeve rethoriek van de communeleden. Meer nog dan Midnight Cowboy heeft Witch Gliz het karakter van een modern sprookje.

Identifiers

SKUSKU-2703
ISBN 109022971740
ISBN 139789022971741