Winteraffaire
Sarif, Shamim

Sarif, Shamim. [Translated by van den Herik, Marga]. Winteraffaire. (Original Title: Despite the falling snow). Amsterdam / Antwerpen: Archipel, 2003. 316 pages. Volumes: 1 volume. First English Language Edition. Limitted Edition printed at 600 copies, intended for the friends and relations of the publication house Archipel. 14 cm. x 22 cm.
Condition: Fine. Hardcover.

SUMMARY:
Boston 2000. Een oude zakenman, Alexander, die bezig is zijn imperium te verkopen, wordt verliefd op een oudere vrouw, Estelle. Zij maakt gevoelens in hem los die hij sinds zijn vlucht uit Rusland eind jaren vijftig voor geen enkele vrouw meer heeft gevoeld. Met die gevoelens komen ook herinneringen terug en wordt een lang bewaard geheim geopenbaard.
Winteraffaire is het romantische en tragische verhaal over een noodlottige liefde, een verschrikkelijk geheim en een verraden vriendschap. Het verhaal voert de lezer terug naar het poststalinistische Rusland van de jaren vijftig, toen zelfs geliefden elkaar bespioneerden.

RECENSIE:
Tweede roman van schrijfster, die met haar debuut een Britse aanmoedigingsprijs voor zwart vrouwelijk talent won. Een opbloeiende vriendschap tussen een ouder stel in Boston (Alexander, een zakelijk succesvolle Amerikaanse Rus, en Estelle, de onbevredigde echtgenote van een egocentrische literatuurprofessor) en de ontluikende lesbische relatie van hun kinderen vormen het raamwerk voor een dramatische liefde tijdens de jaren vijftig in de Sovjet-Unie. Het speurwerk naar de ware toedracht rond de moord op de dissidente Katja vormt het eigenlijke verhaal. Opbouw, sfeertekening en de eigentijdse karakters in de twee families, nog allen getroffen door het onverwerkte verleden van een van hen, zijn uitstekend. Vlot geschreven, goed vertaald en vormgegeven.

10,00

In stock

General

Full TitleWinteraffaire
Original TitleDespite the falling snow
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsSarif, Shamim
Translatorsvan den Herik, Marga

Imprint

PublisherArchipel
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year2003

Description

H x L x W14 x 0 x 22 cm
Pages316
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst English Language Edition
Issue and StateLimitted Edition printed at 600 copies, intended for the friends and relations of the publication house Archipel

Info

SummaryBoston 2000. Een oude zakenman, Alexander, die bezig is zijn imperium te verkopen, wordt verliefd op een oudere vrouw, Estelle. Zij maakt gevoelens in hem los die hij sinds zijn vlucht uit Rusland eind jaren vijftig voor geen enkele vrouw meer heeft gevoeld. Met die gevoelens komen ook herinneringen terug en wordt een lang bewaard geheim geopenbaard. Winteraffaire is het romantische en tragische verhaal over een noodlottige liefde, een verschrikkelijk geheim en een verraden vriendschap. Het verhaal voert de lezer terug naar het poststalinistische Rusland van de jaren vijftig, toen zelfs geliefden elkaar bespioneerden. RECENSIE: Tweede roman van schrijfster, die met haar debuut een Britse aanmoedigingsprijs voor zwart vrouwelijk talent won. Een opbloeiende vriendschap tussen een ouder stel in Boston (Alexander, een zakelijk succesvolle Amerikaanse Rus, en Estelle, de onbevredigde echtgenote van een egocentrische literatuurprofessor) en de ontluikende lesbische relatie van hun kinderen vormen het raamwerk voor een dramatische liefde tijdens de jaren vijftig in de Sovjet-Unie. Het speurwerk naar de ware toedracht rond de moord op de dissidente Katja vormt het eigenlijke verhaal. Opbouw, sfeertekening en de eigentijdse karakters in de twee families, nog allen getroffen door het onverwerkte verleden van een van hen, zijn uitstekend. Vlot geschreven, goed vertaald en vormgegeven

Identifiers

SKUSKU-2861
ISBN 139789063050948