Winkeldagboek
Engberts, Hans - Hesselink, René

Engberts, Hans – Hesselink, René. Winkeldagboek. Amsterdam: Fagel, 2003. 269 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition.
Condition: Mint. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Wat maakt boeken toch zo begeerlijk? Al twintig jaar schrijven Hans Engberts & René Hesselink in hun winkeldagboek. Dit Winkeldagboek is het unieke document van twee onverbeterlijke boekengekken, een goudmijn aan boekenwijsheid. Een aanrader voor elke boekenliefhebber.

RECENSIE:
Een selectie uit 6000 pagina’s dagboeknotities (1983-2003) van twee partners in een antiquariaatsboekwinkel in Utrecht gespecialiseerd in Nederlandse en buitenlandse letterkunde, filosofie en kunst: ‘Hinderickx & Winderickx’. Veel anekdotes en misprijzende opmerkingen over klanten, afgewisseld met veelal oubollige commentaren op het dagelijks leven, lust en onlust, twijfel aan het beroep, iets over boekenprijzen, weinig inhoudelijks. De taal is de spreektaal van de onbekommerde straatkoopman die rang noch stand erkent, noch hoffelijkheid of begrip voor mensen die voor ‘dom’ gehouden worden. Soms, ondanks zichzelf, grappig. Duidelijk blijkt dat de op deze wijze beoefende tweedehandsboekhandel een zeer marginale commercie is. De auteurs volstaan met over hun situatie met sarcasme en soms best onderhoudend te babbelen, maar halen het niet bij gelijksoortige boekhandelarenconfidenties.

12,50

In stock

General

Full TitleWinkeldagboek
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsEngberts, Hans - Hesselink, René

Imprint

PublisherFagel
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year2003

Description

Pages269
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionMint

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryWat maakt boeken toch zo begeerlijk? Al twintig jaar schrijven Hans Engberts & René Hesselink in hun winkeldagboek. Dit Winkeldagboek is het unieke document van twee onverbeterlijke boekengekken, een goudmijn aan boekenwijsheid. Een aanrader voor elke boekenliefhebber. RECENSIE: Een selectie uit 6000 pagina's dagboeknotities (1983-2003) van twee partners in een antiquariaatsboekwinkel in Utrecht gespecialiseerd in Nederlandse en buitenlandse letterkunde, filosofie en kunst: 'Hinderickx & Winderickx'. Veel anekdotes en misprijzende opmerkingen over klanten, afgewisseld met veelal oubollige commentaren op het dagelijks leven, lust en onlust, twijfel aan het beroep, iets over boekenprijzen, weinig inhoudelijks. De taal is de spreektaal van de onbekommerde straatkoopman die rang noch stand erkent, noch hoffelijkheid of begrip voor mensen die voor 'dom' gehouden worden. Soms, ondanks zichzelf, grappig. Duidelijk blijkt dat de op deze wijze beoefende tweedehandsboekhandel een zeer marginale commercie is. De auteurs volstaan met over hun situatie met sarcasme en soms best onderhoudend te babbelen, maar halen het niet bij gelijksoortige boekhandelarenconfidenties

Identifiers

SKUSKU-8023
ISBN 109059141334
ISBN 139789059141339