Wiekslag om de kim
van de Woestijne, Karel

van de Woestijne, Karel. Wiekslag om de kim. Het menschelijk brood / De modderen man / God aan zee / Het bergmeer. Brussel: A. Manteau, 1942. Printed by Vromant, Brussel. 196 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 15,5 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Hardcover.

SUMMARY:
Karel van de Woestijne had steeds een “carnet” op zak, waarin hij aanteekeningen schreef en bij alle gelegenheden verzen noteerde. In een van zijn “carnets” van 1927 staat te lezen: “Voor dit jaar: Het Bergmeer. Algemeene titel der trilogie: Wiekslag om de Kim.” Onder dezen titel worden voor de eerste keer in Nederland bijeengebracht: De Modderen Man, God aan Zee, Het Bergmeer. Het Menschelijk Brood, dat de dichter als inleidend gedicht voor de trilogie beschouwde, gaat voorop..

20,00

In stock

General

Full TitleWiekslag om de kim
Sub-titleHet menschelijk brood / De modderen man / God aan zee / Het bergmeer
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

Authorsvan de Woestijne, Karel

Imprint

PublisherA. Manteau
Publishing PlaceBrussel
PrinterVromant
Printing PlaceBrussel
Release Year1942

Description

H x L x W15.5 x 0 x 21 cm
Pages196
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryKarel van de Woestijne had steeds een “carnet” op zak, waarin hij aanteekeningen schreef en bij alle gelegenheden verzen noteerde. In een van zijn “carnets” van 1927 staat te lezen: “Voor dit jaar: Het Bergmeer. Algemeene titel der trilogie: Wiekslag om de Kim.” Onder dezen titel worden voor de eerste keer in Nederland bijeengebracht: De Modderen Man, God aan Zee, Het Bergmeer. Het Menschelijk Brood, dat de dichter als inleidend gedicht voor de trilogie beschouwde, gaat voorop.

Identifiers

SKUSKU-0867