Weerzien van een eiland
Kossmann, Alfred

Kossmann, Alfred. Weerzien van een eiland. Amsterdam: Em. Querido, 1977. 80 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Alfred Kossmann: “Het boek is alweer autobiografisch, en ik schaam me ervoor. Toch ook niet: ik ben even uniek en even weinig uniek als ieder ander. Wanneer ik mijzelf tot hoofdpersoon maak in mijn boeken is dat eerder uit bescheidenheid dan uit ijdelheid.
Ik vertel over ervaringen met mensen, landschappen en lectuur. Griekenland, en vooral het eiland Aegina zijn van veel belang voor mij, sinds jaren. Ik heb het over de afschuwelijke paasviering, over de Amerikaanse vrienden die liever armoedig en mislukt zijn op Aegina dan geslaagd in Amerika. Ik heb het over mijn lectuur, en kon mij er niet van weerhouden om de vroege verhalen van Tsjechov, de rijpe verhalen van Ljeskov en het omslachtige proza van Marcel Proust te immiteren. Het is mogelijk dat een lezer de manier waarop ik mijn vrouw beschrijf ongepast vindt. Zij vond het niet.”.

9,50

In stock

General

Full TitleWeerzien van een eiland
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsKossmann, Alfred

Imprint

PublisherEm. Querido
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1977

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages80
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryAlfred Kossmann: "Het boek is alweer autobiografisch, en ik schaam me ervoor. Toch ook niet: ik ben even uniek en even weinig uniek als ieder ander. Wanneer ik mijzelf tot hoofdpersoon maak in mijn boeken is dat eerder uit bescheidenheid dan uit ijdelheid. Ik vertel over ervaringen met mensen, landschappen en lectuur. Griekenland, en vooral het eiland Aegina zijn van veel belang voor mij, sinds jaren. Ik heb het over de afschuwelijke paasviering, over de Amerikaanse vrienden die liever armoedig en mislukt zijn op Aegina dan geslaagd in Amerika. Ik heb het over mijn lectuur, en kon mij er niet van weerhouden om de vroege verhalen van Tsjechov, de rijpe verhalen van Ljeskov en het omslachtige proza van Marcel Proust te immiteren. Het is mogelijk dat een lezer de manier waarop ik mijn vrouw beschrijf ongepast vindt. Zij vond het niet."

Identifiers

SKUSKU-3097
ISBN 109021414074
ISBN 139789021414072