Weekendpelgrimage
Marugg, Tip

Marugg, Tip. Weekendpelgrimage. Amsterdam: Em. Querido’s, 1986. 184 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Fourth Edition. 11,5 cm. x 18,5 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Een op Curacao gesitueerde roman van een dronkenschap. “Pelgrimage” is religieus bedoeld. Zonder overgangen en in razend tempo wisselen de momenten van bewustzijnsvernauwing en -verwijding. Nadat de drinker zijn schuldgevoel jegens de gekleurde medemens heeft geanalyseerd wordt het eiland zelf de hoofdpersoon. Want de gekleurde wordt meegezogen in de decadentie van het blanke collectief. Dit is verslapt en verloor zijn uitstraling. Het eiland verenigt beide groepen. Verder werk: Afschuw van licht (gedichten uit de Stoepperiode, Rotterdam 1976) In de straten van Tepalka (roman, 1978) In al zijn werk is het hoofdthema de eenzaamheid. Prachtig gecomponeerd en rijk van taalgebruik. Marugg behoort met Boeli van Leeuwen en Frank Martinus Arion tot de spoorzoekersgeneratie van ’50.

12,50

In stock

General

Full TitleWeekendpelgrimage
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsMarugg, Tip

Imprint

PublisherEm. Querido's
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1986

Description

H x L x W11.5 x 0 x 18.5 cm
Pages184
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFourth Edition

Info

SummaryEen op Curacao gesitueerde roman van een dronkenschap. "Pelgrimage" is religieus bedoeld. Zonder overgangen en in razend tempo wisselen de momenten van bewustzijnsvernauwing en -verwijding. Nadat de drinker zijn schuldgevoel jegens de gekleurde medemens heeft geanalyseerd wordt het eiland zelf de hoofdpersoon. Want de gekleurde wordt meegezogen in de decadentie van het blanke collectief. Dit is verslapt en verloor zijn uitstraling. Het eiland verenigt beide groepen. Verder werk: Afschuw van licht (gedichten uit de Stoepperiode, Rotterdam 1976) In de straten van Tepalka (roman, 1978) In al zijn werk is het hoofdthema de eenzaamheid. Prachtig gecomponeerd en rijk van taalgebruik. Marugg behoort met Boeli van Leeuwen en Frank Martinus Arion tot de spoorzoekersgeneratie van '50

Identifiers

SKUSKU-3175
ISBN 109021496542
ISBN 139789021496542