Waskowsky
Marain, Elisabeth

Marain, Elisabeth. Waskowsky. Amsterdam: Prometheus, 1992. 288 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Geruime tijd na haar scheiding komt Colette weer meer in het leven te staan. Ze besteedt veel tijd aan haar werk: het schrijven van biografieën. Dit brengt haar met veel verschillende mensen in contact. Dat die contacten niet altijd prettig verlopen ondervindt ze bij een ex-gevangene met wie ze uiteindelijk in een gewelddadige confrontatie terechtkomt. Haar liefdesleven heeft ook een nieuwe impuls gekregen. Via een van haar minnaars leert ze het werk kennen van de Groningse beeldhouwer Waskowsky. Het door hem ontworpen oorlogsmonument en de ontstaansgeschiedenis daarvan intrigeert haar dusdanig, dat ze besluit zijn biografie te schrijven. Parallel aan deze roman bevat het boek een door cursivering onderscheiden gedeelte waarin de hoofdpersoon in open brieven aan haar ex-man haar innerlijke gevoelens en beweegredenen voor haar eigen doen en laten blootlegt. Dit geeft de roman een extra dimensie..

7,00

In stock

General

Full TitleWaskowsky
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsMarain, Elisabeth

Imprint

PublisherPrometheus
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1992

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages288
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryGeruime tijd na haar scheiding komt Colette weer meer in het leven te staan. Ze besteedt veel tijd aan haar werk: het schrijven van biografieën. Dit brengt haar met veel verschillende mensen in contact. Dat die contacten niet altijd prettig verlopen ondervindt ze bij een ex-gevangene met wie ze uiteindelijk in een gewelddadige confrontatie terechtkomt. Haar liefdesleven heeft ook een nieuwe impuls gekregen. Via een van haar minnaars leert ze het werk kennen van de Groningse beeldhouwer Waskowsky. Het door hem ontworpen oorlogsmonument en de ontstaansgeschiedenis daarvan intrigeert haar dusdanig, dat ze besluit zijn biografie te schrijven. Parallel aan deze roman bevat het boek een door cursivering onderscheiden gedeelte waarin de hoofdpersoon in open brieven aan haar ex-man haar innerlijke gevoelens en beweegredenen voor haar eigen doen en laten blootlegt. Dit geeft de roman een extra dimensie.

Identifiers

SKUSKU-3174
ISBN 109053331360
ISBN 139789053331361