Walvismuziek
Lamb, Wally

Lamb, Wally. [Translated by de Heer, Inge – Jonkers, Johannes]. Walvismuziek. Amsterdam: De Boekerij, 2000. 382 pages. Volumes: 1 volume. [Edition unknown]. 15,7 cm. x 23,6 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
‘Mijn verhaal is er een van hunkering: een onbetrouwbaar verslag van lusten en lasten die op de een of andere manier begonnen in 1956, op de dag dat onze gratis televisie werd bezorgd.’

Zo begint het verhaal van Dolores Price, de onconventionele en onvergetelijke heldin van Walvismuziek. Dolores is een emotioneel wrak – en dat is niet verwonderlijk. Al op haar dertiende heeft ze zo ongeveer alle ellende meegemaakt die je je voor kunt stellen: haar gewelddadige vader is een leugenaar en een rokkenjager; haar moeder heeft de geestelijke en emotionele consistentie van een hoopje gelei. En de mannen in haar leven zijn van de ergste soort.

Maar Dolores is een doorzetster. Manmoedig probeert ze haar ellende weg te eten, daarbij geholpen door haar moeder die een niet-aflatende stroom frisdrank, chips en chocoladerepen aandraagt. Tegen de tijd dat Dolores volwassen is, weegt ze meer dan honderd kilo en is het leven er niet prettiger op geworden. Dan besluit Dolores zichzelf nog één kans te geven voor ze voorgoed het moede hoofd erbij neerlegt.

In deze ongelooflijk knappe roman neemt Wally Lamb de lezer mee op een wilde tocht langs liefde, pijn, verlangen en vernieuwing – aan de hand van een fantastische en hartverscheurend geestige vrouw: Dolores Price. Ze is kwetsbaar en cynisch, hard voor zichzelf en anderen en tegelijkertijd een vrouw om lief te hebben. Eén ding is zeker: wie Walvismuziek gelezen heeft, zal Dolores Price nooit meer vergeten.

RECENSIE:
Deze prachtig geschreven roman speelt zich af aan de oostkust van Amerika en beschrijft het veelbewogen en moeilijke leven van Dolores Price, een kind uit een doorsnee Amerikaans gezin. Als meisje heeft Dolores een nogal stabiel leven totdat haar moeder een doodgeboren kind krijgt. Vanaf dat moment verliest haar moeder alle gevoel voor werkelijkheid en wordt op een gegeven ogenblik opgenomen in een psychiatrische inrichting. Haar vader loopt weg en Dolores moet bij haar strenge, weinig liefdevolle grootmoeder gaan wonen. Toch gaat het naar omstandigheden goed, totdat zij op 13-jarige leeftijd verkracht wordt door de bovenbuurman van haar oma. Langzaam maar zeker gaat het leven van Dolores bergafwaarts. Haar leven bestaat uit eten en tv-kijken en na verloop van tijd weegt zij 150 kg. Na een mislukte poging om te studeren belandt zij zelf in een psychiatrische inrichting waar zij, zeven jaar later en 100 kg lichter, weer greep krijgt op de werkelijkheid. Omdat het verhaal in de ik-vorm is geschreven, voelt de lezer Dolores moeilijke worstelingen met haar leven.

9,00

In stock

General

Full TitleWalvismuziek
Original TitleShe's Come Undone
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsLamb, Wally
Translatorsde Heer, Inge - Jonkers, Johannes

Imprint

PublisherDe Boekerij
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year2000

Description

H x L x W15.7 x 0 x 23.6 cm
Pages382
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Info

Summary'Mijn verhaal is er een van hunkering: een onbetrouwbaar verslag van lusten en lasten die op de een of andere manier begonnen in 1956, op de dag dat onze gratis televisie werd bezorgd.' Zo begint het verhaal van Dolores Price, de onconventionele en onvergetelijke heldin van Walvismuziek. Dolores is een emotioneel wrak - en dat is niet verwonderlijk. Al op haar dertiende heeft ze zo ongeveer alle ellende meegemaakt die je je voor kunt stellen: haar gewelddadige vader is een leugenaar en een rokkenjager; haar moeder heeft de geestelijke en emotionele consistentie van een hoopje gelei. En de mannen in haar leven zijn van de ergste soort. Maar Dolores is een doorzetster. Manmoedig probeert ze haar ellende weg te eten, daarbij geholpen door haar moeder die een niet-aflatende stroom frisdrank, chips en chocoladerepen aandraagt. Tegen de tijd dat Dolores volwassen is, weegt ze meer dan honderd kilo en is het leven er niet prettiger op geworden. Dan besluit Dolores zichzelf nog één kans te geven voor ze voorgoed het moede hoofd erbij neerlegt. In deze ongelooflijk knappe roman neemt Wally Lamb de lezer mee op een wilde tocht langs liefde, pijn, verlangen en vernieuwing - aan de hand van een fantastische en hartverscheurend geestige vrouw: Dolores Price. Ze is kwetsbaar en cynisch, hard voor zichzelf en anderen en tegelijkertijd een vrouw om lief te hebben. Eén ding is zeker: wie Walvismuziek gelezen heeft, zal Dolores Price nooit meer vergeten. RECENSIE: Deze prachtig geschreven roman speelt zich af aan de oostkust van Amerika en beschrijft het veelbewogen en moeilijke leven van Dolores Price, een kind uit een doorsnee Amerikaans gezin. Als meisje heeft Dolores een nogal stabiel leven totdat haar moeder een doodgeboren kind krijgt. Vanaf dat moment verliest haar moeder alle gevoel voor werkelijkheid en wordt op een gegeven ogenblik opgenomen in een psychiatrische inrichting. Haar vader loopt weg en Dolores moet bij haar strenge, weinig liefdevolle grootmoeder gaan wonen. Toch gaat het naar omstandigheden goed, totdat zij op 13-jarige leeftijd verkracht wordt door de bovenbuurman van haar oma. Langzaam maar zeker gaat het leven van Dolores bergafwaarts. Haar leven bestaat uit eten en tv-kijken en na verloop van tijd weegt zij 150 kg. Na een mislukte poging om te studeren belandt zij zelf in een psychiatrische inrichting waar zij, zeven jaar later en 100 kg lichter, weer greep krijgt op de werkelijkheid. Omdat het verhaal in de ik-vorm is geschreven, voelt de lezer Dolores moeilijke worstelingen met haar leven

Identifiers

SKUSKU-2772
ISBN 109022528006
ISBN 139789022528006