Wacht tot het voorjaar Bandini
Fante, John

Fante, John. [Translated by Flothuis, Mea]. Wacht tot het voorjaar Bandini. Met een nawoord van Martin Schouten. (Original Title: Wait Until Spring, Bandini). Amsterdam: Meulenhoff, 1985. 195 pages. Volumes: 1 volume. Series: Meulenhoff Editie. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De hoofdpersonen van Wacht tot het voorjaar, Bandini is de jongen Arturo Bandini, die een hopeloos leven leidt in een stadje in Colorado. De roman gaat echter in hoofdzaak over zijn vader, Svevo Bandini, die uit Italië geëmigreerd is en die voortduren vervuld is van grootse plannen, waar de gaten in zijn schoenen echter niet mee te dichten zijn.

RECENSIE:
De hoofdpersoon in dit boek is de 14-jarige Italiaanse immigrantenzoon Arturo Bandini, die een stom en hopeloos leven leidt in een duf stadje in Colorado, maar in feite gaat het over de schlemielige vader, metselaar Svevo Bandini, vervuld van grootse plannen, waar de armoe evenwel niet mee te lenigen valt. Het beschrijft de dagen dat Svevo van huis weggelopen is, en een kortstondige relatie heeft met een welgestelde weduwe. Svevo keert gedesillusioneerd naar huis terug: de beschrijving van een kleine groep die op vreemde bodem door het leven stuntelt. John Fante (1909-1983) is een tijdgenoot van o.m. Faulkner en Scott Fitzgerald die lange tijd vergeten was. Sinds de heruitgave van zijn werk in 1980 is er sprake van een Fante-revival. Dit is het eerste deel van de Bandini-cyclus, voorzien van een nawoord van Martin Schouten. Ook verfilmd onder de titel ‘Wait until spring, Bandini’. Fante is een groot schrijver geweest dit met veel humor, oog voor tragiek, en emotionele betrokkenheid zijn milieu wist te schilderen.

10,00

In stock

General

Full TitleWacht tot het voorjaar Bandini
Sub-titleMet een nawoord van Martin Schouten
Original TitleWait Until Spring, Bandini
SeriesMeulenhoff Editie
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsFante, John
TranslatorsFlothuis, Mea

Imprint

PublisherMeulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1985

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages195
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryDe hoofdpersonen van Wacht tot het voorjaar, Bandini is de jongen Arturo Bandini, die een hopeloos leven leidt in een stadje in Colorado. De roman gaat echter in hoofdzaak over zijn vader, Svevo Bandini, die uit Italië geëmigreerd is en die voortduren vervuld is van grootse plannen, waar de gaten in zijn schoenen echter niet mee te dichten zijn. RECENSIE: De hoofdpersoon in dit boek is de 14-jarige Italiaanse immigrantenzoon Arturo Bandini, die een stom en hopeloos leven leidt in een duf stadje in Colorado, maar in feite gaat het over de schlemielige vader, metselaar Svevo Bandini, vervuld van grootse plannen, waar de armoe evenwel niet mee te lenigen valt. Het beschrijft de dagen dat Svevo van huis weggelopen is, en een kortstondige relatie heeft met een welgestelde weduwe. Svevo keert gedesillusioneerd naar huis terug: de beschrijving van een kleine groep die op vreemde bodem door het leven stuntelt. John Fante (1909-1983) is een tijdgenoot van o.m. Faulkner en Scott Fitzgerald die lange tijd vergeten was. Sinds de heruitgave van zijn werk in 1980 is er sprake van een Fante-revival. Dit is het eerste deel van de Bandini-cyclus, voorzien van een nawoord van Martin Schouten. Ook verfilmd onder de titel 'Wait until spring, Bandini'. Fante is een groot schrijver geweest dit met veel humor, oog voor tragiek, en emotionele betrokkenheid zijn milieu wist te schilderen

Identifiers

SKUSKU-2316
ISBN 109029019468
ISBN 139789029019460