Waar het blauw eindigt
van de Waarsenburg, Hans

van de Waarsenburg, Hans. Waar het blauw eindigt. Gedichten. Amsterdam: Meulenhoff, 1987. Printed by Geuze, Dordrecht. 80 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Waar het vroege werk van de in 1943 te Helmond geboren H. v.d. Waarsenburg hem bekendheid gaf door het eigenzinnig beleden sociaal protest, heeft het huidige door opname van tal van kenmerken uit tegenover elkaar staande poetische stromingen hem langzamerhand in het centrum getrokken. Daardoor is er enerzijds een interessante synthese tot stand gekomen, anderzijds veel eclectisme opgeroepen dat, omdat de eigenheid in het geding komt, niet altijd positief werkt. Zo ook in deze uit 7 cycli en 2 apart staande gedichten bestaande bundel, die opnieuw de zee en de beleving van de tijd, vaak in elkaar samenvallend, als thema en motieven toont. De strofische opbouw blijft het belangrijkste formele element. Voor de vorsende lezer zijn er vele verwijzingen te ontdekken. Dit boekje bevat dan wel geen opvallende poezie, maar zal door de beheerste techniek en de eenvoudige zegging velen een aangename leeservaring kunnen verschaffen.

10,00

In stock

General

Full TitleWaar het blauw eindigt
Sub-titleGedichten
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

Authorsvan de Waarsenburg, Hans

Imprint

PublisherMeulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterGeuze
Printing PlaceDordrecht
Release Year1987

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages80
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryWaar het vroege werk van de in 1943 te Helmond geboren H. v.d. Waarsenburg hem bekendheid gaf door het eigenzinnig beleden sociaal protest, heeft het huidige door opname van tal van kenmerken uit tegenover elkaar staande poetische stromingen hem langzamerhand in het centrum getrokken. Daardoor is er enerzijds een interessante synthese tot stand gekomen, anderzijds veel eclectisme opgeroepen dat, omdat de eigenheid in het geding komt, niet altijd positief werkt. Zo ook in deze uit 7 cycli en 2 apart staande gedichten bestaande bundel, die opnieuw de zee en de beleving van de tijd, vaak in elkaar samenvallend, als thema en motieven toont. De strofische opbouw blijft het belangrijkste formele element. Voor de vorsende lezer zijn er vele verwijzingen te ontdekken. Dit boekje bevat dan wel geen opvallende poezie, maar zal door de beheerste techniek en de eenvoudige zegging velen een aangename leeservaring kunnen verschaffen

Identifiers

SKUSKU-0273
ISBN 109029023694
ISBN 139789029023696