Vuurvliegen
Tagore, Rabindranath

Tagore, Rabindranath. [Translated by de Molenaar, Johan]. Vuurvliegen. Amsterdam / Antwerpen: Wereld-bibliotheek-vereniging, 1963. 45 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 12,3 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Klein bundeltje aforismen van de Bengaalse dichter-filosoof (1861-1941), die in 1913 de Nobelprijs voor letterkunde kreeg. Het zijn losse gedachten, oorspronkelijk door de dichter neergeschreven op waaiers en stukjes zijde in China en Japan. De motieven zijn vriendschap en afscheid, liefde en vergankelijkheid, natuur en kunst, schoonheid, waarheid, God. De dichterlijk verwoorde wijsheden kunnen een breed spectrum van levensbeschouwelijk gestemde lezers aanspreken.
De Indiase dichter-filosoof Rabindramath Tagore kreeg in 1913 de Nobelprijs voor Literatuur. Uit de schijnbare eenvoud van zijn teksten straalt een wijsheid die nog altijd het hart en het hoofd van de lezer verlicht..

6,50

General

Full TitleVuurvliegen
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsTagore, Rabindranath
Translatorsde Molenaar, Johan

Imprint

PublisherWereld-bibliotheek-vereniging
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year1963

Description

H x L x W12.3 x 0 x 20 cm
Pages45
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine Plus

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryKlein bundeltje aforismen van de Bengaalse dichter-filosoof (1861-1941), die in 1913 de Nobelprijs voor letterkunde kreeg. Het zijn losse gedachten, oorspronkelijk door de dichter neergeschreven op waaiers en stukjes zijde in China en Japan. De motieven zijn vriendschap en afscheid, liefde en vergankelijkheid, natuur en kunst, schoonheid, waarheid, God. De dichterlijk verwoorde wijsheden kunnen een breed spectrum van levensbeschouwelijk gestemde lezers aanspreken. De Indiase dichter-filosoof Rabindramath Tagore kreeg in 1913 de Nobelprijs voor Literatuur. Uit de schijnbare eenvoud van zijn teksten straalt een wijsheid die nog altijd het hart en het hoofd van de lezer verlicht.

Identifiers

SKUSKU-0828