Vrijdag
Claus, Hugo

Claus, Hugo. Vrijdag. Het Laatste Nieuws / Paperview, [publishing date unknown]. 120 pages. Volumes: 1 volume. Reprint. 12,5 cm. x 21,5 cm.
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Een man komt na een gevangenisstraf wegens ontucht met zijn dochter terug in zijn woning waar hij een wieg aantreft waarin het kind dat een van zijn kaartkameraden tijdens zijn afwezigheid bij zijn vrouw verwekte. Gedurende de vrijdagavond en -nacht komen man, vrouw, vriend en dochter -al dan niet reëel- met elkaar in contact. Allen dragen schuld, voortgekomen uit primitieve hartstocht. Tenslotte blijven de man en de vrouw over; samen zullen ze moeten proberen nog iets van hun levens te maken. Een van de zeer schaarse “grote” Nederlandstalige drama’s. Claus toont het barre leven in een toneelstuk dat je de adem beneemt. De wrede humor biedt geen ontsnapping, maar versterkt de rauwe eenzaamheid van deze, onze lotgenoten. Ook als “leestekst” is dit nu al klassieke werk ongemeen indrukwekkend.
Vrijdag – in de oudheid de dag van Venus, de dag waarop men vrijde; in christelijke tijden de dag van de doem – is een oorspronkelijk toneelstuk van Hugo Claus. Bekroond met de Driejaarlijkse Staatsprijs voor Toneel 1993.

7,50

In stock

General

Full TitleVrijdag
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsClaus, Hugo

Imprint

PublisherHet Laatste Nieuws / Paperview

Description

H x L x W12.5 x 0 x 21.5 cm
Pages120
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionReprint

Info

SummaryEen man komt na een gevangenisstraf wegens ontucht met zijn dochter terug in zijn woning waar hij een wieg aantreft waarin het kind dat een van zijn kaartkameraden tijdens zijn afwezigheid bij zijn vrouw verwekte. Gedurende de vrijdagavond en -nacht komen man, vrouw, vriend en dochter -al dan niet reëel- met elkaar in contact. Allen dragen schuld, voortgekomen uit primitieve hartstocht. Tenslotte blijven de man en de vrouw over; samen zullen ze moeten proberen nog iets van hun levens te maken. Een van de zeer schaarse "grote" Nederlandstalige drama's. Claus toont het barre leven in een toneelstuk dat je de adem beneemt. De wrede humor biedt geen ontsnapping, maar versterkt de rauwe eenzaamheid van deze, onze lotgenoten. Ook als "leestekst" is dit nu al klassieke werk ongemeen indrukwekkend. Vrijdag - in de oudheid de dag van Venus, de dag waarop men vrijde; in christelijke tijden de dag van de doem - is een oorspronkelijk toneelstuk van Hugo Claus. Bekroond met de Driejaarlijkse Staatsprijs voor Toneel 1993

Identifiers

SKUSKU-7926
ISBN 135413660887617