Voor en na de explosie
Vestdijk, Simon

Vestdijk, Simon. Voor en na de explosie. Opstellen over poëzie. Amsterdam: Meulenhoff, 1980. 207 pages. Volumes: 1 volume. Series: Ideeën. Second Edition.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Herdruk van dit twintig jaar geleden verschenen boek, waarin de schrijver essays verzamelde over poezie, tevoren in het tijdschrift De Gids als kronieken der poezie gepubliceerd (1956-1959). De titel kan geinterpreteerd worden als een splitsing in poezie voor de experimentelen en die der experimentelen zelf. In deze prachtige indringende opstellen toont Vestdijk zich een zeer goed verstaander van de poezie vanaf A. Roland Holst tot en met (toen) de jongste dichter Wilfred Smit. Het werk van 19 dichters wordt aandachtig bekeken en met grote kennis van zaken uitgelegd. Een waardevolle herdruk..

10,00

In stock

General

Full TitleVoor en na de explosie
Sub-titleOpstellen over poëzie
SeriesIdeeën
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVestdijk, Simon

Imprint

PublisherMeulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1980

Description

Pages207
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryHerdruk van dit twintig jaar geleden verschenen boek, waarin de schrijver essays verzamelde over poezie, tevoren in het tijdschrift De Gids als kronieken der poezie gepubliceerd (1956-1959). De titel kan geinterpreteerd worden als een splitsing in poezie voor de experimentelen en die der experimentelen zelf. In deze prachtige indringende opstellen toont Vestdijk zich een zeer goed verstaander van de poezie vanaf A. Roland Holst tot en met (toen) de jongste dichter Wilfred Smit. Het werk van 19 dichters wordt aandachtig bekeken en met grote kennis van zaken uitgelegd. Een waardevolle herdruk.

Identifiers

SKUSKU-2974
ISBN 109029014628
ISBN 139789029014625