Voor de losprijs van warmte
Germonpre, Christiaan

Germonpre, Christiaan. Voor de losprijs van warmte. Wevelgem: Christiaan Germonpre, 1978. 27 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 13,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Sinds zijn debuut in 1978 werkt Christiaan Germonpré met een opvallende regelmaat aan literair-historische en volkskundige projecten. Vrij courant verschijnen zijn gedichten in literaire tijdschriften vanwaaruit ze een weg vinden naar bundels met verrassende titels als Van weelde en weinig (1984) of Ik verzend mezelf als een ansichtkaart (1998). Ook zijn eerste publicatie verscheen onder de fascinerende titelmetafoor Voor de losprijs van warmte (1978). Naast eigen poëzie publiceerde Germonpré tevens vertalingen van voornamelijk Duitstalige lyriek.
Ook als bibliograaf leverde hij voortreffelijk werk. Over Geeraerts, Vandeloo en Ruyslinck stelde hij bijzonder gedetailleerde bibliografieën samen, waardoor hun uitgebreid oeuvre en de ruime secundaire literatuur ontsloten werden. Voor het tijdschrift Kreatief, waarin hij frequent publiceerde, maakte hij eveneens een analytische bibliografie.
Beroepshalve is Christiaan Germonpré verbonden aan de Stedelijke Openbare Bibliotheek in Kortrijk ; in literaire kring is hij tevens bekend voor zijn jarenlange inspanningen ten gunste van De Vereniging van West-Vlaamse Schrijvers waarvoor hij als redacteur tussen 1988 en 2000 vele VWS-Cahiers hielp coördineren en vormgeven. In die periode publiceerde hij in verscheidene literaire tijdschriften zoals Kreatief, Vlaanderen, Dietsche Warande & Belfort en Poëziekrant.

7,00

In stock

General

Full TitleVoor de losprijs van warmte
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsGermonpre, Christiaan

Imprint

PublisherChristiaan Germonpre
Publishing PlaceWevelgem
Release Year1978

Description

H x L x W13.5 x 0 x 20 cm
Pages27
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummarySinds zijn debuut in 1978 werkt Christiaan Germonpré met een opvallende regelmaat aan literair-historische en volkskundige projecten. Vrij courant verschijnen zijn gedichten in literaire tijdschriften vanwaaruit ze een weg vinden naar bundels met verrassende titels als Van weelde en weinig (1984) of Ik verzend mezelf als een ansichtkaart (1998). Ook zijn eerste publicatie verscheen onder de fascinerende titelmetafoor Voor de losprijs van warmte (1978). Naast eigen poëzie publiceerde Germonpré tevens vertalingen van voornamelijk Duitstalige lyriek. Ook als bibliograaf leverde hij voortreffelijk werk. Over Geeraerts, Vandeloo en Ruyslinck stelde hij bijzonder gedetailleerde bibliografieën samen, waardoor hun uitgebreid oeuvre en de ruime secundaire literatuur ontsloten werden. Voor het tijdschrift Kreatief, waarin hij frequent publiceerde, maakte hij eveneens een analytische bibliografie. Beroepshalve is Christiaan Germonpré verbonden aan de Stedelijke Openbare Bibliotheek in Kortrijk ; in literaire kring is hij tevens bekend voor zijn jarenlange inspanningen ten gunste van De Vereniging van West-Vlaamse Schrijvers waarvoor hij als redacteur tussen 1988 en 2000 vele VWS-Cahiers hielp coördineren en vormgeven. In die periode publiceerde hij in verscheidene literaire tijdschriften zoals Kreatief, Vlaanderen, Dietsche Warande & Belfort en Poëziekrant

Identifiers

SKUSKU-0251