Voor alles een dame
Dorrestein, Renate

Dorrestein, Renate. Voor alles een dame. Een vrolijke geschiedenis in dagelijkse afleveringen. Amsterdam: Contact, 1989. 377 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 15 cm. x 22 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Voor alles een dame, is een almanak voor het jaar 1990. Het bevat een verhaal in dagelijkse afleveringen, honderden uitspraken van bekende en onbekende vrouwen, geboortedata van auteurs uit binnen- en buitenland. Het verhaal is een klucht, of zo men wil een bizar sprookje, vol verwikkelingen, vol personages en vol taarten; en tevens is het een aanklacht tegen de positie van de vrouw in onze samenleving. Het verhaal speelt op een internaat voor moeilijk opvoedbare meisjes alwaar een reuzin en lustobject de meisjes onderricht in het bakken van taarten. Het verhaal heeft weinig met de werkelijkheid te maken. Fantasie en werkelijkheid lopen moeiteloos door elkaar. De laconiek beschrijvende verteltrant steekt met name de draak met de door mannen gedomineerde maatschappij en de traditionele opvoeding tot meisjes. De almanak biedt een mengvorm aan genres en stijlen, bovendien worden genres en stijlmiddelen lustig geparodieerd. M.a.w. de schrijfster Renate Dorrestein schrijft er lekker op los, maar de lezer zal veel plezier beleven aan deze absurdistisch-moralistische fictie.

7,00

In stock

General

Full TitleVoor alles een dame
Sub-titleEen vrolijke geschiedenis in dagelijkse afleveringen
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsDorrestein, Renate

Imprint

PublisherContact
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1989

Description

H x L x W15 x 0 x 22 cm
Pages377
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryVoor alles een dame, is een almanak voor het jaar 1990. Het bevat een verhaal in dagelijkse afleveringen, honderden uitspraken van bekende en onbekende vrouwen, geboortedata van auteurs uit binnen- en buitenland. Het verhaal is een klucht, of zo men wil een bizar sprookje, vol verwikkelingen, vol personages en vol taarten; en tevens is het een aanklacht tegen de positie van de vrouw in onze samenleving. Het verhaal speelt op een internaat voor moeilijk opvoedbare meisjes alwaar een reuzin en lustobject de meisjes onderricht in het bakken van taarten. Het verhaal heeft weinig met de werkelijkheid te maken. Fantasie en werkelijkheid lopen moeiteloos door elkaar. De laconiek beschrijvende verteltrant steekt met name de draak met de door mannen gedomineerde maatschappij en de traditionele opvoeding tot meisjes. De almanak biedt een mengvorm aan genres en stijlen, bovendien worden genres en stijlmiddelen lustig geparodieerd. M.a.w. de schrijfster Renate Dorrestein schrijft er lekker op los, maar de lezer zal veel plezier beleven aan deze absurdistisch-moralistische fictie

Identifiers

SKUSKU-2979
ISBN 109025467385
ISBN 139789025467388