Vijf vadem diep
Vestdijk, Simon

Vestdijk, Simon. Vijf vadem diep. Amsterdam: De Bezige Bij, 1969. Printed by Bosch, Utrecht. 255 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 13 cm. x 20,5 cm..
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Hoofdfiguur uit deze vrij onbekende roman van Vestdijk uit 1969 is de gewezen alcoholicus en journalist Lannooy die in het bekrompen wereldje van een provinciale krant zich tegen achterklap moet beschermen. Zijn toevallig ontstane relatie met het doortrapte bourgeoisgezin Vervat waarvan de man een ‘echte’ alcoholicus is en de vrouw een geslepen mannenjaagster ontregelt zijn kalme bestaan en brengt hem emotioneel uit balans. De semicriminele ontwikkelingen zijn amusant en tragisch tegelijk.

15,00

In stock

General

Full TitleVijf vadem diep
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVestdijk, Simon

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterBosch
Printing PlaceUtrecht
Release Year1969

Description

H x L x W13 x 0 x 20.5 cm
Pages255
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryHoofdfiguur uit deze vrij onbekende roman van Vestdijk uit 1969 is de gewezen alcoholicus en journalist Lannooy die in het bekrompen wereldje van een provinciale krant zich tegen achterklap moet beschermen. Zijn toevallig ontstane relatie met het doortrapte bourgeoisgezin Vervat waarvan de man een 'echte' alcoholicus is en de vrouw een geslepen mannenjaagster ontregelt zijn kalme bestaan en brengt hem emotioneel uit balans. De semicriminele ontwikkelingen zijn amusant en tragisch tegelijk

Identifiers

SKUSKU-7978