Vier wintervertellingen
Van Het Reve, Gerard Kornelis

Van Het Reve, Gerard Kornelis. Vier wintervertellingen. Amsterdam: G.A. Van Oorschot Uitgever, 1971. 210 pages. Volumes: 1 volume. Second Edition.
Condition: Good. Softcover.

SUMMARY:
NL:
Tot de hoogtepunten uit het vroege werk van Gerard Reve behoren behalve ‘De Avonden’ en ‘Werther Nieland’ ook de ‘Vier Wintervertellingen’. De verhalen werden in het Engels geschreven en gepubliceerd in 1956. Hanny Michaelis tekende in 1963 voor de geautoriseerde Nederlandse vertaling. De verhalen – waaronder het klassieke ‘Herfstdraden’ – ademen de sfeer die zo kenmerkend is voor het werk uit deze periode: eenzaamheid en troosteloosheid worden meedogenloos en gedetailleerd in al hun onontkoombaarheid en verschrikkelijkheid opgeroepen..

12,50

In stock

General

Full TitleVier wintervertellingen
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVan Het Reve, Gerard Kornelis

Imprint

PublisherG.A. Van Oorschot Uitgever
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1971

Description

Pages210
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
ConditionGood

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryNL: Tot de hoogtepunten uit het vroege werk van Gerard Reve behoren behalve 'De Avonden' en 'Werther Nieland' ook de 'Vier Wintervertellingen'. De verhalen werden in het Engels geschreven en gepubliceerd in 1956. Hanny Michaelis tekende in 1963 voor de geautoriseerde Nederlandse vertaling. De verhalen - waaronder het klassieke 'Herfstdraden' - ademen de sfeer die zo kenmerkend is voor het werk uit deze periode: eenzaamheid en troosteloosheid worden meedogenloos en gedetailleerd in al hun onontkoombaarheid en verschrikkelijkheid opgeroepen.

Identifiers

SKUSKU-3140