Verzen
Van den Oever, Karel

Van den Oever, Karel. Verzen. Een keur uit twaalf dichtbundels, met verklaring door Marnix Gysen, voorrede van Felix Timmermans. Averbode: Abdij van Averbode, 1926. 129 pages. Volumes: 1 volume. Series: De Pelgrim. First Edition. 14,2 cm. x 19,2 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Modestus Carolus (Karel) van den Oever (Antwerpen, 19 november 1879 – aldaar, 6 oktober 1926) was een Vlaamse dichter, essayist en toneelschrijver.
Hij was van 1905 tot 1912 redactiesecretaris van het door hem en Jozef Muls opgerichte literaire tijdschrift Vlaamsche Arbeid (1905-1930), waarin Jan van Nijlen de kroniek “Verhalend proza en toneel” verzorgde. Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog vluchtte Van den Oever naar Nederland en verbleef hij in Den Haag en Baarn. Na de oorlog, weer terug in Antwerpen, ging hij over tot het humanitair expressionisme. Hij was tevens overtuigd flamingant en katholiek. Terugkerende thema’s die in zijn poëzie en proza tot uitdrukking komen, zijn dan ook God, de dood en zonde. Van den Oever is vooral bekend door zijn gedicht Dinska Bronska. Dit is evenals de meeste van zijn gedichten concreet beschrijvend van stijl. Karel Van den Oever werkte mee aan verscheidene tijdschriften en dagbladen zoals “Dietsche Warande en Belfort”.

9,50

In stock

General

Full TitleVerzen
Sub-titleEen keur uit twaalf dichtbundels, met verklaring door Marnix Gysen, voorrede van Felix Timmermans
SeriesDe Pelgrim
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVan den Oever, Karel

Imprint

PublisherAbdij van Averbode
Publishing PlaceAverbode
Release Year1926

Description

H x L x W14.2 x 0 x 19.2 cm
Pages129
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryModestus Carolus (Karel) van den Oever (Antwerpen, 19 november 1879 – aldaar, 6 oktober 1926) was een Vlaamse dichter, essayist en toneelschrijver. Hij was van 1905 tot 1912 redactiesecretaris van het door hem en Jozef Muls opgerichte literaire tijdschrift Vlaamsche Arbeid (1905-1930), waarin Jan van Nijlen de kroniek "Verhalend proza en toneel" verzorgde. Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog vluchtte Van den Oever naar Nederland en verbleef hij in Den Haag en Baarn. Na de oorlog, weer terug in Antwerpen, ging hij over tot het humanitair expressionisme. Hij was tevens overtuigd flamingant en katholiek. Terugkerende thema's die in zijn poëzie en proza tot uitdrukking komen, zijn dan ook God, de dood en zonde. Van den Oever is vooral bekend door zijn gedicht Dinska Bronska. Dit is evenals de meeste van zijn gedichten concreet beschrijvend van stijl. Karel Van den Oever werkte mee aan verscheidene tijdschriften en dagbladen zoals "Dietsche Warande en Belfort"

Identifiers

SKUSKU-0346