Verzamelde gedichten
Marsman, H.

Marsman, H.. Verzamelde gedichten. Amsterdam: EM. Querido, MCMLXIII [1963]. 187 pages. Volumes: 1 volume. Tenth Edition. 13,5 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. No dust jacket. Hardcover.

SUMMARY:
H. (Hendrik) Marsman (1899-1940) was dichter, essayist en prozaïst. Hij overleed op veertigjarige leeftijd op 21 juni 1940 toen het schip de Berenice, waarop hij de oorlog in West-Europa trachtte te ontvluchten, in het Kanaal door een Duitse onderzeeër werd getorpedeerd.
‘Verzamelde gedichten’ is een in 1938 door Marsman zelf samengestelde compilatie van werk uit zijn eerder verschenen dichtbundels. Hierbij deelde hij zijn werk in in drie perioden die een goed beeld geven van de ontwikkeling van zijn poëzie. Na zijn dood is de bundel uitgebreid met zijn dichterlijke testament en magnum opus: het episch gedicht ‘Tempel en kruis’ uit 1939.

6,00

In stock

General

Full TitleVerzamelde gedichten
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsMarsman, H.

Imprint

PublisherEM. Querido
Publishing PlaceAmsterdam

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21 cm
Pages187
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFineNo dust jacket

Editorial

EditionTenth Edition

Info

SummaryH. (Hendrik) Marsman (1899-1940) was dichter, essayist en prozaïst. Hij overleed op veertigjarige leeftijd op 21 juni 1940 toen het schip de Berenice, waarop hij de oorlog in West-Europa trachtte te ontvluchten, in het Kanaal door een Duitse onderzeeër werd getorpedeerd. 'Verzamelde gedichten' is een in 1938 door Marsman zelf samengestelde compilatie van werk uit zijn eerder verschenen dichtbundels. Hierbij deelde hij zijn werk in in drie perioden die een goed beeld geven van de ontwikkeling van zijn poëzie. Na zijn dood is de bundel uitgebreid met zijn dichterlijke testament en magnum opus: het episch gedicht 'Tempel en kruis' uit 1939

Identifiers

SKUSKU-1188