Verdwaalde Post
Van Den Broeck, Walter

Van Den Broeck, Walter. Verdwaalde Post. Amsterdam: De Bezige Bij, 1998. 380 pages. First Edition. 200 mm. x 126 mm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Het is in de tijd dat in het Waalse plaatsje Sars-la-Buissière ene Marc Dutroux wordt gearresteerd die samen met een paar compagnons zes jonge meisjes heeft ontvoerd. In het gehucht Les Flamins, een Vlaamse enclave bij het plaatsje Trignolles, sterven op mysterieuze wijze acht mensen.

Florian Dedecker, voormalig reclameschrijver en tv-producent, gaat samen met twee nerveuze commissarissen van de Gerechtelijke Politie op onderzoek. De sleutel tot de gebeurtenissen blijkt te liggen bij een jeugdliefde met mystieke allures van een voormalig collega van Dedecker, de miskende dichter Jonathan Siebens.

Verdwaalde post is een weelderig boek waarvan de vele ingrediënten samen een glashelder verhaal vormen, te vergelijken met een doek van Breugel. Het laat zich lezen als een ongemeen boeiende thriller over België, waar niet langer om te lachen valt omdat we thans weten dat het geen land is maar een dodelijk state of mind die zich razendsnel over het hele continent verspreidt.

RECENSIE:
De Vlaamse auteur (1941), een talentvol, nog steeds onderschat verteller, schreef een uitgebreide roman, tot op zekere hoogte in briefvorm, met als onderwerp de huidige sfeer van achterdocht in België en het manipuleren met behulp van taal. Het gaat indirect eigenlijk ook over Dutroux, dierenarts Van Noppen en de Agusta-affaire. In het Waalse dorpje Trignolles sterven op mysterieuze wijze acht mensen. Florian Dedecker, voormalig reclameschrijver en tv-producent, gaat samen met twee nerveuze politiemensen op onderzoek en vindt ten slotte de sleutel in een briefje in een plastic zak, 22 jaar eerder geschreven door de dichter Jonathan Siebens, een vriend van Dedecker. De roman is uitbundig, vertelt allerlei kwesties op exuberante wijze, en weidt uit over de reclame, die voor de oorlog nog op het verstand was gericht, maar tegenwoordig alleen maar op meer productie, ongeacht de werkelijke behoeften van de klant. Daarom zijn brutale verkooptechnieken nodig, aan de hand gedaan door psychologen en psychiaters, om het menselijk gedrag te beïnvloeden. Zo manipuleer en ‘verrechts’ je ook een samenleving door mensen een gevoel van onveiligheid aan te praten. Boeiend en beklemmend..

12,50

In stock

General

Full TitleVerdwaalde Post
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVan Den Broeck, Walter

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1998

Description

H x L x W200 x 0 x 126 cm
Pages380
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryHet is in de tijd dat in het Waalse plaatsje Sars-la-Buissière ene Marc Dutroux wordt gearresteerd die samen met een paar compagnons zes jonge meisjes heeft ontvoerd. In het gehucht Les Flamins, een Vlaamse enclave bij het plaatsje Trignolles, sterven op mysterieuze wijze acht mensen. Florian Dedecker, voormalig reclameschrijver en tv-producent, gaat samen met twee nerveuze commissarissen van de Gerechtelijke Politie op onderzoek. De sleutel tot de gebeurtenissen blijkt te liggen bij een jeugdliefde met mystieke allures van een voormalig collega van Dedecker, de miskende dichter Jonathan Siebens. Verdwaalde post is een weelderig boek waarvan de vele ingrediënten samen een glashelder verhaal vormen, te vergelijken met een doek van Breugel. Het laat zich lezen als een ongemeen boeiende thriller over België, waar niet langer om te lachen valt omdat we thans weten dat het geen land is maar een dodelijk state of mind die zich razendsnel over het hele continent verspreidt. RECENSIE: De Vlaamse auteur (1941), een talentvol, nog steeds onderschat verteller, schreef een uitgebreide roman, tot op zekere hoogte in briefvorm, met als onderwerp de huidige sfeer van achterdocht in België en het manipuleren met behulp van taal. Het gaat indirect eigenlijk ook over Dutroux, dierenarts Van Noppen en de Agusta-affaire. In het Waalse dorpje Trignolles sterven op mysterieuze wijze acht mensen. Florian Dedecker, voormalig reclameschrijver en tv-producent, gaat samen met twee nerveuze politiemensen op onderzoek en vindt ten slotte de sleutel in een briefje in een plastic zak, 22 jaar eerder geschreven door de dichter Jonathan Siebens, een vriend van Dedecker. De roman is uitbundig, vertelt allerlei kwesties op exuberante wijze, en weidt uit over de reclame, die voor de oorlog nog op het verstand was gericht, maar tegenwoordig alleen maar op meer productie, ongeacht de werkelijke behoeften van de klant. Daarom zijn brutale verkooptechnieken nodig, aan de hand gedaan door psychologen en psychiaters, om het menselijk gedrag te beïnvloeden. Zo manipuleer en 'verrechts' je ook een samenleving door mensen een gevoel van onveiligheid aan te praten. Boeiend en beklemmend.

Identifiers

SKUSKU-3006
ISBN 109023437675
ISBN 139789023437673