Ver van familie
Bloem, Marion

Bloem, Marion. Ver van familie. Amsterdam / Antwerpen: De Arbeiderspers, 1999. 267 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Barbie, een in Amerika wonende jonge Indische vrouw, keert naar Nederland terug om er op zoek te gaan naar de waarheid over haar verleden. Het verhaal rondom haar en haar Indische familie komt tot ons door de ogen van verschillende personen, die elk een stukje van het doek oplichten dat de geheimen van de familie omhult. Men krijgt een waaier van taferelen te zien variërend van een beetje Indië, intermenselijke relaties en seksuele fantasieën. Een heel eigentijdse in heldere taal en vlotte stijl geschreven roman met goede sfeertekeningen en herkenbare figuren.

RECENSIE:
Ver van familie is een verhaal over indo’s (Indische Nederlanders), die in Nederland een nieuw bestaan hebben moeten opbouwen, maar zich nooit helemaal los hebben kunnen maken van hun verleden. Een aansprekend verhaal over de hechtheid van een migrantenfamilie, maar ook over de benauwende kanten van zo’n stevige familieband.
Barbie König laat na de dood van haar stiefmoeder alles in Amerika achter om haar oma in Nederland terug te zien. Maar zit de Indische familie in Nederland te wachten op dit onverwachte familiebezoek uit Amerika? Tragedies, familiegeheimen en taboes zullen door Barbie ongetwijfeld worden opgerakeld. Barbie loopt daarbij te tobben met haar eigen geheim, en wordt geconfronteerd met het dramatische verleden van haar ouders.

Marion Bloem schreef het scenario van de film Ver van familie op basis van de gelijknamige roman uit 1999. Uit haar hele oeuvre blijkt haar fascinatie voor het aanpassingsproces van migranten, en met name voor dat van de Indische mens in Nederland.

9,50

In stock

General

Full TitleVer van familie
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsBloem, Marion

Imprint

PublisherDe Arbeiderspers
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year1999

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages267
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryBarbie, een in Amerika wonende jonge Indische vrouw, keert naar Nederland terug om er op zoek te gaan naar de waarheid over haar verleden. Het verhaal rondom haar en haar Indische familie komt tot ons door de ogen van verschillende personen, die elk een stukje van het doek oplichten dat de geheimen van de familie omhult. Men krijgt een waaier van taferelen te zien variërend van een beetje Indië, intermenselijke relaties en seksuele fantasieën. Een heel eigentijdse in heldere taal en vlotte stijl geschreven roman met goede sfeertekeningen en herkenbare figuren. RECENSIE: Ver van familie is een verhaal over indo’s (Indische Nederlanders), die in Nederland een nieuw bestaan hebben moeten opbouwen, maar zich nooit helemaal los hebben kunnen maken van hun verleden. Een aansprekend verhaal over de hechtheid van een migrantenfamilie, maar ook over de benauwende kanten van zo’n stevige familieband. Barbie König laat na de dood van haar stiefmoeder alles in Amerika achter om haar oma in Nederland terug te zien. Maar zit de Indische familie in Nederland te wachten op dit onverwachte familiebezoek uit Amerika? Tragedies, familiegeheimen en taboes zullen door Barbie ongetwijfeld worden opgerakeld. Barbie loopt daarbij te tobben met haar eigen geheim, en wordt geconfronteerd met het dramatische verleden van haar ouders. Marion Bloem schreef het scenario van de film Ver van familie op basis van de gelijknamige roman uit 1999. Uit haar hele oeuvre blijkt haar fascinatie voor het aanpassingsproces van migranten, en met name voor dat van de Indische mens in Nederland

Identifiers

SKUSKU-2138
ISBN 109029503416
ISBN 139789029503419