Veel vrouwen, af en toe een man
Hemmerechts, Kristien

Hemmerechts, Kristien. Veel vrouwen, af en toe een man. Amsterdam / Antwerpen: Atlas, 1995. 157 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De drie gratiën uit de proloog van deze kleine roman waren drie interne leerlingen van een door nonnen bestierde meisjeskostschool. Zij werden zo genoemd door hun bewonderde lerares Latijn, van wie een dochter ook bij hen in de klas zat. Háár dochter heeft psychologie gestudeerd en wordt tegen wil en dank lerares op dezelfde school waar haar grootmoeder les gaf en waar de drie gratiën, van wie er één directrice is geworden, eveneens werken. Er zijn twee met dunne lijntjes aan elkaar verbonden geschiedenissen, waarvan die uit het verleden (kort na de Tweede Wereldoorlog) wordt verteld door de directrice en de andere (het heden) door de kleindochter. Er heeft zich in dat verleden een klein drama afgespeeld rond de zuster-surveillante Ursula (een veelbetekenende naam in dit verband) die van de lerares Latijn niet meemocht op een schoolreisje naar Trier. Aan de andere kant is er de (seksueel) gefrustreerde kleindochter, getrouwd met een man die plekken opzoekt waarvan oude foto’s bestaan en deze dan opnieuw fotografeert. Dit goedgeschreven boek laat je ook na herhaalde lezing niet los.

7,50

In stock

General

Full TitleVeel vrouwen, af en toe een man
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsHemmerechts, Kristien

Imprint

PublisherAtlas
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year1995

Description

Pages157
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryDe drie gratiën uit de proloog van deze kleine roman waren drie interne leerlingen van een door nonnen bestierde meisjeskostschool. Zij werden zo genoemd door hun bewonderde lerares Latijn, van wie een dochter ook bij hen in de klas zat. Háár dochter heeft psychologie gestudeerd en wordt tegen wil en dank lerares op dezelfde school waar haar grootmoeder les gaf en waar de drie gratiën, van wie er één directrice is geworden, eveneens werken. Er zijn twee met dunne lijntjes aan elkaar verbonden geschiedenissen, waarvan die uit het verleden (kort na de Tweede Wereldoorlog) wordt verteld door de directrice en de andere (het heden) door de kleindochter. Er heeft zich in dat verleden een klein drama afgespeeld rond de zuster-surveillante Ursula (een veelbetekenende naam in dit verband) die van de lerares Latijn niet meemocht op een schoolreisje naar Trier. Aan de andere kant is er de (seksueel) gefrustreerde kleindochter, getrouwd met een man die plekken opzoekt waarvan oude foto's bestaan en deze dan opnieuw fotografeert. Dit goedgeschreven boek laat je ook na herhaalde lezing niet los

Identifiers

SKUSKU-3181
ISBN 109025409946