Vederbal
Swift, Graham

Swift, Graham. [Translated by Verhoef, Rien]. Vederbal. Een psychologische thriller. (Original Title: Shuttlecock). Amsterdam: De Bezige Bij, 1985. 249 pages. Volumes: 1 volume. Series: BBLITERAIR. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Prentis, zoon van een inmiddels in een inrichting verblijvende ex-oorlogsheld en werkzaam op een politie-afdeling die zich bezighoudt met afgesloten zaken, wil precies weten wat er met zijn vader gebeurd is in de oorlog. Vader zelf is zijn spraakvermogen kwijt en de enige bron die hem ter beschikking staat zijn diens memoires, het verslag van zijn ervaringen als geheim agent in het Frankrijk van de Tweede Wereldoorlog. Prentis ziet een verband tussen de ineenstorting van zijn vader en het plotseling bedreigende gedrag van zijn raadselachtige chef Quinn. Prentis’ paranoia, nieuwsgierigheid naar de werkelijke daden van zijn vader en de vervreemding van zijn gezin nemen toe. De Engelsman Swift (geb. 1949) heeft naam gemaakt met zijn superieure streekroman “Waterland”, waar we evenals hier een verweving van schuldcomplexen en familiegeheimen aantreffen. In dit geval gaat het om een interessant geconstrueerde Kafka-achtige thriller, die zich ook laat lezen als een psychologische roman, in intensiteit vergelijkbaar met “Other People” van Martin Amis.

8,50

In stock

General

Full TitleVederbal
Sub-titleEen psychologische thriller
Original TitleShuttlecock
SeriesBBLITERAIR
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsSwift, Graham
TranslatorsVerhoef, Rien

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1985

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages249
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryPrentis, zoon van een inmiddels in een inrichting verblijvende ex-oorlogsheld en werkzaam op een politie-afdeling die zich bezighoudt met afgesloten zaken, wil precies weten wat er met zijn vader gebeurd is in de oorlog. Vader zelf is zijn spraakvermogen kwijt en de enige bron die hem ter beschikking staat zijn diens memoires, het verslag van zijn ervaringen als geheim agent in het Frankrijk van de Tweede Wereldoorlog. Prentis ziet een verband tussen de ineenstorting van zijn vader en het plotseling bedreigende gedrag van zijn raadselachtige chef Quinn. Prentis' paranoia, nieuwsgierigheid naar de werkelijke daden van zijn vader en de vervreemding van zijn gezin nemen toe. De Engelsman Swift (geb. 1949) heeft naam gemaakt met zijn superieure streekroman "Waterland", waar we evenals hier een verweving van schuldcomplexen en familiegeheimen aantreffen. In dit geval gaat het om een interessant geconstrueerde Kafka-achtige thriller, die zich ook laat lezen als een psychologische roman, in intensiteit vergelijkbaar met "Other People" van Martin Amis

Identifiers

SKUSKU-4060
ISBN 109023409167
ISBN 139789023409168