Van achter een gesloten deur
López, Esteban

López, Esteban. Van achter een gesloten deur. Antwerpen / Amsterdam: Standaard / P.N. van Kampen, 1975. 184 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Gemini Literaire Paperback. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Heimwee naar gisteren: wat houdt het in? Naar welke geborgenheid hunkeren wij, welke beschutting verwachten wij van wat voorbij is, van wat ook bij omzien zich niet meer aan ons vertoont?
Deze roman is gesitueerd in het Frankrijk van de vorige eeuw en bevat de geschiedenis van een degelijk frans domineesgezin. Een historische roman, en familieroman. Wat wij van vroeger menen te herkennen is echter altijd een subjectieve ervaring, en daarom werd “Van achter een gesloten deur” ook een eigentijdse spookgeschiedenis over hoe het verleden op onverwachte wijze ons belaagt, het leven vergalt en ten slotte bijna onmogelijk maakt. Het is zoals Gerrit, een van de slachtoffers, het voor zichzelf formuleert: “De warmte, die ik mis, vertaal ik als koude. Het leven, dat ik ontbeer, komt mij voor als de dood. Het onverklaarbare doet een beroep op het geheugen en tovert mij voorvallen uit mijn jeugd voor.”.

6,00

In stock

General

Full TitleVan achter een gesloten deur
SeriesGemini Literaire Paperback
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsLópez, Esteban

Imprint

PublisherStandaard / P.N. van Kampen
Publishing PlaceAntwerpen / Amsterdam
Release Year1975

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages184
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryHeimwee naar gisteren: wat houdt het in? Naar welke geborgenheid hunkeren wij, welke beschutting verwachten wij van wat voorbij is, van wat ook bij omzien zich niet meer aan ons vertoont? Deze roman is gesitueerd in het Frankrijk van de vorige eeuw en bevat de geschiedenis van een degelijk frans domineesgezin. Een historische roman, en familieroman. Wat wij van vroeger menen te herkennen is echter altijd een subjectieve ervaring, en daarom werd "Van achter een gesloten deur" ook een eigentijdse spookgeschiedenis over hoe het verleden op onverwachte wijze ons belaagt, het leven vergalt en ten slotte bijna onmogelijk maakt. Het is zoals Gerrit, een van de slachtoffers, het voor zichzelf formuleert: "De warmte, die ik mis, vertaal ik als koude. Het leven, dat ik ontbeer, komt mij voor als de dood. Het onverklaarbare doet een beroep op het geheugen en tovert mij voorvallen uit mijn jeugd voor."

Identifiers

SKUSKU-7986
ISBN 109002133154