V. J. Brunclair 1899-1944
De Wispelaere, Paul

De Wispelaere, Paul. V. J. Brunclair 1899-1944. door Paul De Wispelaere. Brussel: Ministerie van Openbaar Onderwijs / A. Manteau, 1960. Printed by Erasmus, Ledeberg / Gent. 47 pages. Volumes: 1 volume. Series: Monografieën over Vlaamse letterkunde. First Edition. 14 cm. x 23 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Victor J. Brunclair (Antwerpen, 18 oktober 1899 – werkkamp Ladelund, Duitsland, 21 november 1944) was een Vlaams activist, dichter, literair criticus, essayist en romanschrijver. Hij schreef ook onder de pseudoniemen Geert Bardemeyer, Bonafied en Angel David.

Vooral als criticus en essayist is Victor J. Brunclair een van de baanbrekers van het modernisme in de Zuidnederlandse literatuur geweest.
Als dichter haalde hij niet het kwalitatieve niveau van zijn theoretische inzichten, waardoor hij in de enorme schaduw van Van Ostaeyen kwam te staan..

6,00

In stock

General

Full TitleV. J. Brunclair 1899-1944
Sub-titledoor Paul De Wispelaere
SeriesMonografieën over Vlaamse letterkunde
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsDe Wispelaere, Paul

Imprint

PublisherMinisterie van Openbaar Onderwijs / A. Manteau
Publishing PlaceBrussel
PrinterErasmus
Printing PlaceLedeberg / Gent
Release Year1960

Description

H x L x W14 x 0 x 23 cm
Pages47
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryVictor J. Brunclair (Antwerpen, 18 oktober 1899 - werkkamp Ladelund, Duitsland, 21 november 1944) was een Vlaams activist, dichter, literair criticus, essayist en romanschrijver. Hij schreef ook onder de pseudoniemen Geert Bardemeyer, Bonafied en Angel David.   Vooral als criticus en essayist is Victor J. Brunclair een van de baanbrekers van het modernisme in de Zuidnederlandse literatuur geweest. Als dichter haalde hij niet het kwalitatieve niveau van zijn theoretische inzichten, waardoor hij in de enorme schaduw van Van Ostaeyen kwam te staan.

Identifiers

SKUSKU-0915