Utopia
More, Thomas

More, Thomas. [Translated by van der Zeyde, Marie H.]. Utopia. (Original Title: Utopia). Amsterdam: Athenaeum – Polak & Van Gennep, 2007. 262 pages. Volumes: 1 volume. Series: Salamander Klassiek. Fifth Edition. 12 cm. x 17,5 cm.
Condition: Fine Plus. Hardcover.

SUMMARY:
De humanistische heilstaat Utopia leek volgens Thomas More in het geheel niet op de toestand in het Westen zoals die was in 1516, toen dit beroemde boek verscheen. Armoede, sociale onrust, corrupte rechtspraak en falende politiek zijn op het eiland Utopia niet aan de orde. De kloof tussen arm en rijk bestaat niet, iedereen werkt en beschikt over alles wat hij nodig heeft. Geld speelt geen rol en evenmin is er sprake van de eeuwige misdragingen die met geld gepaard gaan. Desalniettemin is het boek Utopia een product van zijn tijd: nieuwe ontdekkingen en inzichten en met name het ontluikende humanisme maakten dat de hoop groeide op een betere, geordende samenleving. Thomas More had als jurist en staatsman de positie om hier een bijdrage aan te leveren, ware het niet dat hij in een conflict kwam met koning Hendrik VIII en werd geëxecuteerd in 1535. Vierhonderd jaar later werd hij heilig verklaard.

15,00

In stock

General

Full TitleUtopia
Original TitleUtopia
SeriesSalamander Klassiek
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsMore, Thomas
Translatorsvan der Zeyde, Marie H.

Imprint

PublisherAthenaeum - Polak & Van Gennep
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year2007

Description

H x L x W12 x 0 x 17.5 cm
Pages262
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionMint

Editorial

EditionFifth Edition

Info

SummaryDe humanistische heilstaat Utopia leek volgens Thomas More in het geheel niet op de toestand in het Westen zoals die was in 1516, toen dit beroemde boek verscheen. Armoede, sociale onrust, corrupte rechtspraak en falende politiek zijn op het eiland Utopia niet aan de orde. De kloof tussen arm en rijk bestaat niet, iedereen werkt en beschikt over alles wat hij nodig heeft. Geld speelt geen rol en evenmin is er sprake van de eeuwige misdragingen die met geld gepaard gaan. Desalniettemin is het boek Utopia een product van zijn tijd: nieuwe ontdekkingen en inzichten en met name het ontluikende humanisme maakten dat de hoop groeide op een betere, geordende samenleving. Thomas More had als jurist en staatsman de positie om hier een bijdrage aan te leveren, ware het niet dat hij in een conflict kwam met koning Hendrik VIII en werd geëxecuteerd in 1535. Vierhonderd jaar later werd hij heilig verklaard

Identifiers

SKUSKU-0576
ISBN 139789025363178