Twee maal leven
Schouwenaars, Clem

Schouwenaars, Clem. Twee maal leven. Brussel / Den Haag: Manteau, 1968. 145 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Marnix pocket. First Edition.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
“Twee maal leven” handelt over de spanning tussen de twee werelden in één leven: die van de realiteit en die van de dromen. De realiteit wordt gevormd door het werkzaam zijn op een fabriek, de droom door het verlangen naar een ‘ander bestaan’. De hoofdpersoon, Manu Ressel, wordt hiermee vooral geconfronteerd doordat hij leven moet naast zijn succesvolle broer, de auteur Ossian. Hij bewondert Ossian en wil zich aan hem spiegelen. Een tempoversnelling treedt op als hij verliefd meent te worden op een nieuwe medewerkster, die echter door de mand valt als veel te burgerlijk. Met veel kabaal veroorzaakt hij zijn ontslag. Dan begint de strijd om het andere leven. Enige malen loopt Manu tegen de werkelijkheid op. Ten slotte aanvaardt hij mede onder invloed van zijn broer, zijn lot.

9,00

In stock

General

Full TitleTwee maal leven
SeriesMarnix pocket
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsSchouwenaars, Clem

Imprint

PublisherManteau
Publishing PlaceBrussel / Den Haag
Release Year1968

Description

Pages145
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

Summary"Twee maal leven" handelt over de spanning tussen de twee werelden in één leven: die van de realiteit en die van de dromen. De realiteit wordt gevormd door het werkzaam zijn op een fabriek, de droom door het verlangen naar een 'ander bestaan'. De hoofdpersoon, Manu Ressel, wordt hiermee vooral geconfronteerd doordat hij leven moet naast zijn succesvolle broer, de auteur Ossian. Hij bewondert Ossian en wil zich aan hem spiegelen. Een tempoversnelling treedt op als hij verliefd meent te worden op een nieuwe medewerkster, die echter door de mand valt als veel te burgerlijk. Met veel kabaal veroorzaakt hij zijn ontslag. Dan begint de strijd om het andere leven. Enige malen loopt Manu tegen de werkelijkheid op. Ten slotte aanvaardt hij mede onder invloed van zijn broer, zijn lot

Identifiers

SKUSKU-3119