Tussen twee paleizen
Mahfoez, Nagieb

Mahfoez, Nagieb. [Translated by Van Leeuwen, Richard]. Tussen twee paleizen. (Original Title: Bayn al Quasrayn). Houten: Het Wereldvenster, 1990. 520 pages. Volumes: 1 volume. Second Edition. 13 cm. x 21,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Dit eerste deel van Mahfoez’ beroemde drieluik speelt in de tijd dat het verzet tegen de Britse aanwezigheid in Egypte groeiende was.
Mahfoez beschrijft de lotgevallen van de koopmansfamilie Abd al-Gawwaad in deze woelige periode in de Egyptische geschiedenis.

RECENSIE:
Deze roman van Nobelprijswinnaar Nagieb Mahfoez was in 1956 de eerste van een trilogie waarin het leven van een koopmansfamilie in Caïro wordt gevolgd aan de vooravond van de nationalisatie van het Suezkanaal onder president Nasser. In deze roman komt de intellectueel Mahfoez zelf amper aan het woord, hij laat honderden mensen uit het volk praten en handelen, wat een enorme rijkdom aan details produceert over hun psychologie en sociale leven. In latere romans werd Mahfoez beknopter, kwam hij zelf met zijn ideeën meer aan het woord, het leven in Egypte kreeg een hogere versnelling en meer individualistische personages werden door de schrijver voortaan geconstrueerd in plaats van uit het leven geplukt. De vertaling is precies, vloeiend en lijkt uit de school te komen van maximaal respect voor de intenties van de tekst.

12,50

In stock

General

Full TitleTussen twee paleizen
Original TitleBayn al Quasrayn
LanguageDutch
Original LanguageArabic

Creators

AuthorsMahfoez, Nagieb
TranslatorsVan Leeuwen, Richard

Imprint

PublisherHet Wereldvenster
Publishing PlaceHouten
Release Year1990

Description

H x L x W13 x 0 x 21.5 cm
Pages520
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryDit eerste deel van Mahfoez' beroemde drieluik speelt in de tijd dat het verzet tegen de Britse aanwezigheid in Egypte groeiende was. Mahfoez beschrijft de lotgevallen van de koopmansfamilie Abd al-Gawwaad in deze woelige periode in de Egyptische geschiedenis. RECENSIE: Deze roman van Nobelprijswinnaar Nagieb Mahfoez was in 1956 de eerste van een trilogie waarin het leven van een koopmansfamilie in Caïro wordt gevolgd aan de vooravond van de nationalisatie van het Suezkanaal onder president Nasser. In deze roman komt de intellectueel Mahfoez zelf amper aan het woord, hij laat honderden mensen uit het volk praten en handelen, wat een enorme rijkdom aan details produceert over hun psychologie en sociale leven. In latere romans werd Mahfoez beknopter, kwam hij zelf met zijn ideeën meer aan het woord, het leven in Egypte kreeg een hogere versnelling en meer individualistische personages werden door de schrijver voortaan geconstrueerd in plaats van uit het leven geplukt. De vertaling is precies, vloeiend en lijkt uit de school te komen van maximaal respect voor de intenties van de tekst

Identifiers

SKUSKU-2769
ISBN 109026940734
ISBN 139789026940736