Tussen martini bianco en Roxy Music
Lo Cascio, Monika

Lo Cascio, Monika. Tussen martini bianco en Roxy Music. Harelbeke: Het Schaap, [publishing date unknown]. 28 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. printed at 296 copies. 16,5 cm. x 24 cm.
Condition: Fine Plus. Softcover. Sewn Softcover. Signatures: Signed by the author.

SUMMARY:
Al na enkele regels in deze (debuut-)bundel valt het op hoe ondubbelzinnig Monika Lo Cascio de werkelijkheid in haar poëzie centraal stelt, maar die tegelijkertijd in twijfel trekt om er afstand van te kunnen nemen.
De titel wijst er al op dat schijn en verdriet samengaan en romantiek heeft schaduwzijden die maar beter tijdig kunnen worden opgemerkt.
Wie hieruit zou concluderen dat Lo Cascio zich tot berusting laat verleiden, heeft geen rekening gehouden met de weerbaarheid van de eigentijdse vrouw die, desnoods met overrompelend eerlijke agressiviteit, zélf wil uitmaken welke gevoelens ze mag koesteren.
De wereld die ze creëert en als herkenbare achtergrond laat fungeren is verrassend vitaal, maar ligt op een brandend snijpunt.
Wie er achter is gekomen dat het verleden net zo ver af ligt als de toekomst, heeft weinig tijd om cynisch te zijn..

8,00

In stock

General

Full TitleTussen martini bianco en Roxy Music
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsLo Cascio, Monika

Imprint

PublisherHet Schaap
Publishing PlaceHarelbeke

Description

H x L x W16.5 x 0 x 24 cm
Pages28
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine Plus

Editorial

EditionFirst Edition
Issue and Stateprinted at 296 copies

Info

SignaturesSigned by the author
SummaryAl na enkele regels in deze (debuut-)bundel valt het op hoe ondubbelzinnig Monika Lo Cascio de werkelijkheid in haar poëzie centraal stelt, maar die tegelijkertijd in twijfel trekt om er afstand van te kunnen nemen. De titel wijst er al op dat schijn en verdriet samengaan en romantiek heeft schaduwzijden die maar beter tijdig kunnen worden opgemerkt. Wie hieruit zou concluderen dat Lo Cascio zich tot berusting laat verleiden, heeft geen rekening gehouden met de weerbaarheid van de eigentijdse vrouw die, desnoods met overrompelend eerlijke agressiviteit, zélf wil uitmaken welke gevoelens ze mag koesteren. De wereld die ze creëert en als herkenbare achtergrond laat fungeren is verrassend vitaal, maar ligt op een brandend snijpunt. Wie er achter is gekomen dat het verleden net zo ver af ligt als de toekomst, heeft weinig tijd om cynisch te zijn.

Identifiers

SKUSKU-0219
ISBN 109070517612