Tussen de aanslagen
Adiga, Aravind

Adiga, Aravind. [Translated by van Nimwegen, Arjaan]. Tussen de aanslagen. (Original Title: Between the Assassinations). Amsterdam: De Bezige Bij, 2009. Printed by Wöhrmann, Zutphen. 311 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13,5 cm. x 21,5 cm.
Condition: Fine Plus. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Welkom in het stadje Kittur. Kittur is gelegen aan de zuidwestelijke kust van India, ingeklemd tussen de Arabische Zee
en de Kaliamma-rivier. Als we mogen afgaan op de personages die Tussen de aanslagen bevolken, dan biedt Kittur een uitzonderlijke mix van slimmeriken en verdorven zielen, van up-and-coming en losers, en van dichters en profeten, in een India zoals dat nog maar nauwelijks beschreven is in de hedendaagse literatuur.
Tussen de aanslagen is een portret van het leven in een Indiaas stadje in de periode tussen de moordaanslagen op IndiraGandhi in 1984 en haar zoon Rajiv in 1991. Adiga beschrijft in zijn bejubelde stijl de klassenstrijd in zijn land met de felheid van een underdog en de passie van een beeldenstormer. Tussen de aanslagen is een briljant en gedurfd mozaïek van het leven in India. Met dezelfde nietsontziende eerlijkheid als in De Witte Tijger vergroot Adiga opnieuw ons begrip van de wereld waarin we leven.

RECENSIE:
In deze tweede roman van de Indiase schrijver (1974) wordt het leven beschreven in de fictieve handelsstad Kittur, in de periode tussen de aanslagen op Indira Gandhi en haar zoon Rajiv (1984-1991). Geschiedenis en geografie van deze stad worden aan de lezer toegelicht als in een reisgids. De schrijver raadt een minimaal verblijf van zeven dagen aan. Adiga laat de nietsvermoedende ‘toerist’ kennis maken met mensen die hij op straat tegenkomt. Een meisje dat bedelt om drugs voor haar vader te kopen. De riksjarijder die de hele dag pakjes moet bezorgen aan de rijken. Een jongen die een bom plaatst op een Jezuietenschool omdat hij door zijn gemengde afkomst niet geaccepteerd voelt. De eigenaar van een textielfabriek die smeergeld moet betalen. Sociaal onrecht, armoede en het kastenstelsel bepalen ieders leven in een periode dat elke hoop is opgeblazen. Adiga’s uitvergrotingen zijn liefdevol gemaakt, met kennis van zaken en met oog voor detail. Zonder dat de bezoeker het wil wordt hij meegevoerd en maakt hij kennis met een India die in geen enkel reisgids wordt beschreven.

9,00

In stock

General

Full TitleTussen de aanslagen
Original TitleBetween the Assassinations
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsAdiga, Aravind
Translatorsvan Nimwegen, Arjaan

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterWöhrmann
Printing PlaceZutphen
Release Year2009

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21.5 cm
Pages311
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine Plus

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryWelkom in het stadje Kittur. Kittur is gelegen aan de zuidwestelijke kust van India, ingeklemd tussen de Arabische Zee en de Kaliamma-rivier. Als we mogen afgaan op de personages die Tussen de aanslagen bevolken, dan biedt Kittur een uitzonderlijke mix van slimmeriken en verdorven zielen, van up-and-coming en losers, en van dichters en profeten, in een India zoals dat nog maar nauwelijks beschreven is in de hedendaagse literatuur. Tussen de aanslagen is een portret van het leven in een Indiaas stadje in de periode tussen de moordaanslagen op IndiraGandhi in 1984 en haar zoon Rajiv in 1991. Adiga beschrijft in zijn bejubelde stijl de klassenstrijd in zijn land met de felheid van een underdog en de passie van een beeldenstormer. Tussen de aanslagen is een briljant en gedurfd mozaïek van het leven in India. Met dezelfde nietsontziende eerlijkheid als in De Witte Tijger vergroot Adiga opnieuw ons begrip van de wereld waarin we leven. RECENSIE: In deze tweede roman van de Indiase schrijver (1974) wordt het leven beschreven in de fictieve handelsstad Kittur, in de periode tussen de aanslagen op Indira Gandhi en haar zoon Rajiv (1984-1991). Geschiedenis en geografie van deze stad worden aan de lezer toegelicht als in een reisgids. De schrijver raadt een minimaal verblijf van zeven dagen aan. Adiga laat de nietsvermoedende 'toerist' kennis maken met mensen die hij op straat tegenkomt. Een meisje dat bedelt om drugs voor haar vader te kopen. De riksjarijder die de hele dag pakjes moet bezorgen aan de rijken. Een jongen die een bom plaatst op een Jezuietenschool omdat hij door zijn gemengde afkomst niet geaccepteerd voelt. De eigenaar van een textielfabriek die smeergeld moet betalen. Sociaal onrecht, armoede en het kastenstelsel bepalen ieders leven in een periode dat elke hoop is opgeblazen. Adiga's uitvergrotingen zijn liefdevol gemaakt, met kennis van zaken en met oog voor detail. Zonder dat de bezoeker het wil wordt hij meegevoerd en maakt hij kennis met een India die in geen enkel reisgids wordt beschreven

Identifiers

SKUSKU-2315
ISBN 109789023450399
ISBN 139789023450399