Tucht
Armando

Armando. Tucht. gedichten 1971-1978. Amsterdam: De Bezige Bij, 1980. Printed by Tulp, Zwolle. 89 pages. Volumes: 1 volume. Series: Bb Poëzie. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De bundel “Tucht” is een wat vreemde verzameling van negentig, merendeels minuscule notities, die aanvankelijk doen denken aan het expressionistisch woordgebruik uit de jaren twintig. Er zijn herinneringen aan Marsman en voor wat de sfeer betreft ook aan Bordewijk. Soms bestaan de notities uit enkele woorden, niet meer dan twee of drie en zelden zijn “de gedichten” langer dan enkele regels. De zware klankassonanties overheersen, vooral veel “aa”‘s en “a”‘s. Het soldateske en het militaire domineren sterk. De kleine aantekeningen, lapidaire schrijfsels, dragen nooit een titel, maar ze zijn wel voorzien van interpunctie, die de dichter zorgvuldig hanteert. Het lijkt wel of de zeer korte aanduidingen een soort extracten zijn, waarin de dichter het wezenlijke van zijn emotie heeft neergeslagen. Herinneringen aan het leger, de vijand, bevelen, orde en vooral ook hoekige vormen als vierkant overheersen.

12,00

In stock

General

Full TitleTucht
Sub-titlegedichten 1971-1978
SeriesBb Poëzie
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsArmando

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterTulp
Printing PlaceZwolle
Release Year1980

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages89
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryDe bundel "Tucht" is een wat vreemde verzameling van negentig, merendeels minuscule notities, die aanvankelijk doen denken aan het expressionistisch woordgebruik uit de jaren twintig. Er zijn herinneringen aan Marsman en voor wat de sfeer betreft ook aan Bordewijk. Soms bestaan de notities uit enkele woorden, niet meer dan twee of drie en zelden zijn "de gedichten" langer dan enkele regels. De zware klankassonanties overheersen, vooral veel "aa"'s en "a"'s. Het soldateske en het militaire domineren sterk. De kleine aantekeningen, lapidaire schrijfsels, dragen nooit een titel, maar ze zijn wel voorzien van interpunctie, die de dichter zorgvuldig hanteert. Het lijkt wel of de zeer korte aanduidingen een soort extracten zijn, waarin de dichter het wezenlijke van zijn emotie heeft neergeslagen. Herinneringen aan het leger, de vijand, bevelen, orde en vooral ook hoekige vormen als vierkant overheersen

Identifiers

SKUSKU-0926
ISBN 109023445511