Out of stock

Tricolore Tranen
Anthierens, Johan

Anthierens, Johan. Tricolore Tranen. Berchem: Epo, 1993. 100 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Third Edition. 12 cm. x 20 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Op 31 juli 1993 overleed de Belgische koning Boudewijn. De pers weende mee met het volk; onder het motto ‘van de dode niets dan goeds’ of liever nog ‘heiligs’, werd iedere kritische noot gezien als een soort landverraad of zelfs heiligschennis. Ook de traditioneel anti-monarchistische socialisten huilden mee met de wolven in het bos. Een pers die haar roeping verzaakte, de socialisten die hun gedachtengoed verloochenden – daartegen fulmineert de Vlaamse publicist Johan Anthierens in zijn ‘Tricolore Tranen’. Dit pamflet, waarin enkele cartoons en kranteberichten zijn opgenomen, is in feite een grote aanklacht: tegen de pers, tegen de socialisten, ja zelfs tegen de monarchie. Het is een verfrissend geluid in de vloedgolf van (krokodille-)tranen die België tijdens de augustusmaand overspoelde..

9,00

Out of stock

General

Full TitleTricolore Tranen
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsAnthierens, Johan

Imprint

PublisherEpo
Publishing PlaceBerchem
Release Year1993

Description

H x L x W12 x 0 x 20 cm
Pages100
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionThird Edition

Info

SummaryOp 31 juli 1993 overleed de Belgische koning Boudewijn. De pers weende mee met het volk; onder het motto 'van de dode niets dan goeds' of liever nog 'heiligs', werd iedere kritische noot gezien als een soort landverraad of zelfs heiligschennis. Ook de traditioneel anti-monarchistische socialisten huilden mee met de wolven in het bos. Een pers die haar roeping verzaakte, de socialisten die hun gedachtengoed verloochenden - daartegen fulmineert de Vlaamse publicist Johan Anthierens in zijn 'Tricolore Tranen'. Dit pamflet, waarin enkele cartoons en kranteberichten zijn opgenomen, is in feite een grote aanklacht: tegen de pers, tegen de socialisten, ja zelfs tegen de monarchie. Het is een verfrissend geluid in de vloedgolf van (krokodille-)tranen die België tijdens de augustusmaand overspoelde.

Identifiers

SKUSKU-7993
ISBN 109064457999
ISBN 139789064457999