Terugkeer
Van Thillo, Lisbeth

Van Thillo, Lisbeth. Terugkeer. Verzamelde gedichten. Antwerpen: Stichting Mercator-Plantijn, 1983. Printed by van Spijk, Venlo. 47 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 17 cm. x 24 cm.
Condition: Fine. Softcover with Dust Jacket. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Lisbeth van Thillo werkte in 1939 als lerares Nederlands te Antwerpen. Ze huwde in 1941 met advocaat Edgar Boonen. Ze was de schoonmoeder van dichter Eddy van Vliet. Ze was verbonden aan de Katholieke Vlaamse Hogeschool voor Vrouwen.

In 1938 weigerde Van Thillo de haar toegedachte René de Clercq-prijs (‘voor verdiensten op dichterlijk en Dietsch gebied’, ook ‘Zilveren Eikenblad’ genoemd) in ontvangst te nemen. Zij zou de eerste laureaat zijn. De prijs was dat jaar in het leven geroepen door de Nederlandse dichter, activist en De Clercqbiograaf J.J. Wijnstroom.

In de jaren 1956-1959 correspondeerden zij en Godfried Bomans.

Lisbeth van Thillo was medewerker aan Dietsche Warande & Belfort, Dietbrand, Brabantia Nostra, Vormen en Werk..

5,00

In stock

General

Full TitleTerugkeer
Sub-titleVerzamelde gedichten
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVan Thillo, Lisbeth

Imprint

PublisherStichting Mercator-Plantijn
Publishing PlaceAntwerpen
Printervan Spijk
Printing PlaceVenlo
Release Year1983

Description

H x L x W17 x 0 x 24 cm
Pages47
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover with Dust Jacket
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryLisbeth van Thillo werkte in 1939 als lerares Nederlands te Antwerpen. Ze huwde in 1941 met advocaat Edgar Boonen. Ze was de schoonmoeder van dichter Eddy van Vliet. Ze was verbonden aan de Katholieke Vlaamse Hogeschool voor Vrouwen. In 1938 weigerde Van Thillo de haar toegedachte René de Clercq-prijs ('voor verdiensten op dichterlijk en Dietsch gebied', ook 'Zilveren Eikenblad' genoemd) in ontvangst te nemen. Zij zou de eerste laureaat zijn. De prijs was dat jaar in het leven geroepen door de Nederlandse dichter, activist en De Clercqbiograaf J.J. Wijnstroom. In de jaren 1956-1959 correspondeerden zij en Godfried Bomans. Lisbeth van Thillo was medewerker aan Dietsche Warande & Belfort, Dietbrand, Brabantia Nostra, Vormen en Werk.

Identifiers

SKUSKU-0228
ISBN 109062163564