Tegen het personage
Robberechts, Daniël

Robberechts, Daniël. Tegen het personage. Brussel / Den Haag: Manteau, 1968. Printed by Geuze Dordt127 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: 5de meridiaan. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In het studentenrevolutiejaar 1968 trachtte Robberechts ook een soort revolutie-in-de-literatuur te ontketenen, speciaal gericht tegen “het personage”. De roman-is-dood-theorie bracht hem tot het publiceren van zes “teksten” waarin hij “andere literatuur” biedt: in de laatste tekst waaraan de titel van de bundel is ontleend, leidt deze -tussen de regels door- zelfs tot een verdiepte discussie met de Flaubert-snorremans die al dat gemanipuleer met personages op zijn geweten heeft.

7,50

In stock

General

Full TitleTegen het personage
Series5de meridiaan
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsRobberechts, Daniël

Imprint

PublisherManteau
Publishing PlaceBrussel / Den Haag
PrinterGeuze Dordt
Release Year1968

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages127
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryIn het studentenrevolutiejaar 1968 trachtte Robberechts ook een soort revolutie-in-de-literatuur te ontketenen, speciaal gericht tegen "het personage". De roman-is-dood-theorie bracht hem tot het publiceren van zes "teksten" waarin hij "andere literatuur" biedt: in de laatste tekst waaraan de titel van de bundel is ontleend, leidt deze -tussen de regels door- zelfs tot een verdiepte discussie met de Flaubert-snorremans die al dat gemanipuleer met personages op zijn geweten heeft

Identifiers

SKUSKU-3160