Te voorschijn stommelt het heelal
Schouten, Rob

Schouten, Rob. Te voorschijn stommelt het heelal. Amsterdam: De Arbeiderspers, 1988. 55 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 13 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Deze vijfde bundel van de dichter is ontzaglijk boeiend, zowel wat de struktuur als de thematiek betreft. Centraal staat de poging om de verhouding te vinden en zichtbaar te maken tussen de menselijke ziel en het heelal; wellicht exacter, in de menselijke ziel het heelal te herkennen en in de realiteit de ziel. Een vergeefse poging, die een geweldig spanningsveld oproept, waarin toch zo nu en dan flarden van verbanden verschijnen. het heelal “stommelt” te voorschijn! Aldus het gedicht “Hoofd”, in de middelste, kernafdeling “Omphalos” (Grieks voor het middelpunt van de aarde, ook de navel). De Coda van de bundel bestaat uit een enkel gedicht, het vergeefse van de zoektocht benadrukkend. Het lijkt een nestedoosje: steeds als de bovenste schil is verwijderd, volgt weer een andere identieke. Dieper doordringen betekent een verdere verwijdering van het inzicht in de essentie van het leven. Als men de eigenzinnige formuleringen van de dichter doorziet, kan men genieten van prachtige poezie.

7,50

In stock

General

Full TitleTe voorschijn stommelt het heelal
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsSchouten, Rob

Imprint

PublisherDe Arbeiderspers
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1988

Description

H x L x W13 x 0 x 21 cm
Pages55
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryDeze vijfde bundel van de dichter is ontzaglijk boeiend, zowel wat de struktuur als de thematiek betreft. Centraal staat de poging om de verhouding te vinden en zichtbaar te maken tussen de menselijke ziel en het heelal; wellicht exacter, in de menselijke ziel het heelal te herkennen en in de realiteit de ziel. Een vergeefse poging, die een geweldig spanningsveld oproept, waarin toch zo nu en dan flarden van verbanden verschijnen. het heelal "stommelt" te voorschijn! Aldus het gedicht "Hoofd", in de middelste, kernafdeling "Omphalos" (Grieks voor het middelpunt van de aarde, ook de navel). De Coda van de bundel bestaat uit een enkel gedicht, het vergeefse van de zoektocht benadrukkend. Het lijkt een nestedoosje: steeds als de bovenste schil is verwijderd, volgt weer een andere identieke. Dieper doordringen betekent een verdere verwijdering van het inzicht in de essentie van het leven. Als men de eigenzinnige formuleringen van de dichter doorziet, kan men genieten van prachtige poezie

Identifiers

SKUSKU-0252
ISBN 109029544686
ISBN 139789029544689