Stappen
Kosinski, Jerzy

Kosinski, Jerzy. [Translated by Timmers, Oscar]. Stappen. (Original Title: Steps). Amsterdam: De Bezige Bij, 1969. Printed by Bosch, Utrecht. 176 pages. Volumes: 1 volume. Series: Literaire Reuzenpocket. Fourth Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In een kaleidoskopische compositie voegt de auteur een reeks ervaringsfragmenten aaneen, die tezamen een wrang beeld scheppen van het menselijk gedrag. In telkens wisselende omstandigheden – in de studentenwereld, in het leger, in een sanatorium, in een gesloten dorpsgemeenten, en dan ook nog achtereenvolgens in Amerika en in Oost-Europa – betrapt en ervaart de ik-figuur het ijle vlies tussen liefde en wreedheid, tussen verstand en perversie. Het totaalbeeld is schokkend en vaak ontluisterend; slechts op enkele momenten doorbreekt de humor de grimmige observatie-drang. Langs deze ‘stappen’ bereiken auteur en lezer een relativering van ons vermogen tot medemenselijkheid.

7,00

In stock

General

Full TitleStappen
Original TitleSteps
SeriesLiteraire Reuzenpocket
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsKosinski, Jerzy
TranslatorsTimmers, Oscar

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterBosch
Printing PlaceUtrecht
Release Year1969

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages176
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFourth Edition

Info

SummaryIn een kaleidoskopische compositie voegt de auteur een reeks ervaringsfragmenten aaneen, die tezamen een wrang beeld scheppen van het menselijk gedrag. In telkens wisselende omstandigheden - in de studentenwereld, in het leger, in een sanatorium, in een gesloten dorpsgemeenten, en dan ook nog achtereenvolgens in Amerika en in Oost-Europa - betrapt en ervaart de ik-figuur het ijle vlies tussen liefde en wreedheid, tussen verstand en perversie. Het totaalbeeld is schokkend en vaak ontluisterend; slechts op enkele momenten doorbreekt de humor de grimmige observatie-drang. Langs deze 'stappen' bereiken auteur en lezer een relativering van ons vermogen tot medemenselijkheid

Identifiers

SKUSKU-2759