Springen
Gordimer, Nadine

Gordimer, Nadine. [Translated by ten Holt, Heleen]. Springen. en andere verhalen. Amsterdam: Bert Bakker, 1992. 178 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13,8 cm. x 21,9 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In ‘Springen en andere verhalen’ bundelt Gordimer zestien zeer uiteenlopende verhalen. Maar hoe verschillend de verhalen qua motieven ook zijn, er is een consistente thematiek. In alle verhalen zoekt Gordimer grenssituaties op, alledaagse situaties die door een daar achterliggend spanningsveld in een nieuw licht komen te staan. Daarin worden mensen steeds geconfronteerd met de noodzaak en de onmogelijkheid keuzes te maken. Al deze verhalen spelen tegen het decor van de Zuidafrikaanse politieke situatie en op het scherp van de snede die de omgang tussen verschillende bevolkingsgroepen daar kenmerkt. Maar Gordimer geeft deze soms mythische, sprookjesachtige vertellingen een adembenemende algemene geldigheid. Een prachtig boek van deze terecht met de Nobelprijs bekroonde prozaiste, van wie eerder o.a. ‘De milieubeheerder’ en ‘Niet voor publikatie’ in het Nederlands verschenen.

8,00

In stock

General

Full TitleSpringen
Sub-titleen andere verhalen
Original TitleJump and other stories
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsGordimer, Nadine
Translatorsten Holt, Heleen

Imprint

PublisherBert Bakker
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1992

Description

H x L x W13.8 x 0 x 21.9 cm
Pages178
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryIn 'Springen en andere verhalen' bundelt Gordimer zestien zeer uiteenlopende verhalen. Maar hoe verschillend de verhalen qua motieven ook zijn, er is een consistente thematiek. In alle verhalen zoekt Gordimer grenssituaties op, alledaagse situaties die door een daar achterliggend spanningsveld in een nieuw licht komen te staan. Daarin worden mensen steeds geconfronteerd met de noodzaak en de onmogelijkheid keuzes te maken. Al deze verhalen spelen tegen het decor van de Zuidafrikaanse politieke situatie en op het scherp van de snede die de omgang tussen verschillende bevolkingsgroepen daar kenmerkt. Maar Gordimer geeft deze soms mythische, sprookjesachtige vertellingen een adembenemende algemene geldigheid. Een prachtig boek van deze terecht met de Nobelprijs bekroonde prozaiste, van wie eerder o.a. 'De milieubeheerder' en 'Niet voor publikatie' in het Nederlands verschenen

Identifiers

SKUSKU-2737
ISBN 109035111451
ISBN 139789035111455